korg pa80

• Konbuyu başlatan salchee
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 2
  • Görünümler : 2K

salchee

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Korg pa 80
Arkadaslar. korg pa 80im var, kendi hoperlorlerinden ses cikmiyor sadece kullaklik yada line out la orgu duyabiliyorum. Acaba ne olabilir, yardimci olursaniz sevinirim :). SAYGILAR

Cevap: korg pa80

Orgun içinde hemen ekranın altında kibrit kutusu büyüklüğünde bir piramfi devresi var. Bu devreye girip çıkan kablo ve soketler rutubetten kaynaklı oksitlenmiş olabilir, bahsigeçen kablolar yerinden çıkabilir veya bahsettiğim kablolar orgun içini açıp kaparken arada sıkışmış, kısadevre veya kopuk olabilirler. Kulaklık çıkışında kırık jak başlığı falan kalmış olabilir, Tüm bu saydıklarımdan yola çıkarak gerekli inceleme ve bakımı yaparsanız orgunuzun kolonlarından tekrar ses alabilirsiniz. Geçmişolsun Saygılarımla,

Cevap: korg pa80

Arkadaslar. korg pa 80im var, kendi hoperlorlerinden ses cikmiyor sadece kullaklik yada line out la orgu duyabiliyorum. Acaba ne olabilir, yardimci olursaniz sevinirim :). SAYGILAR

hocam büyük ihtimalle tahminen orgun hoperlör çıkışlarında oksitlenme vardır,aslında sizde yapabilirsiniz ama hiç bilmiyorsanız denemeyin,sağlam bildiğiniz bi elektronikçide yapabilir,

bende olsa orgu sökerdim yağ pas sökücü spreyler var onunla güzelce siler,lehimleri kontrol ederdim lehimlerde sorun varsa lehimlerdim sorun büyük ihtimal çözülürdü,