- Enst.
- elektro ve klasik gitar
pa80 org alınca tabii piyasadaki kartlar hakında yazılanları incelediğimde her kartın yapımcı kişinin bulunduğu yöreye göre ritim ve seslerinin daha bilinçli hazırlandığını(örneğin doğu,karadeniz,ege,trakya vs.)diğer ritim ve sesleri ise kalitesiz olduğunu gördüm.bu yüzden müzisyen arkadaşlarımın set beğenimi birbirinden farklı olmaktadır.düğün çalan kişilerin beğendiğini haliyle proğram yapan diğer arkadaşın bu setleri beğenmesi beklenemez.örneğin ben pop ve sanat müziği çalıyorum.ve setin bu ağırlıkta olmasını tercih ederim haliyle.düğüncü olan da oyunhavaları ağırlıklı setleri tercih edecekler,doğulu kardeşlerimiz de içersinde halay ve türkü ağırlıklı setler daha çok işlerine yarayacaktır.doğu bölgesinde oturan ve bağlama çalan bir yapımcı nekadar sax tan anlar ve sax sesi yapabilir o tartışılır.arabesk de ayrı konu.bence tek alden çıkan karma setlerden ziyade örneğin düğün kart ve seti,doğu yöre kart ve seti,pop,tsm,thm,fantezi kart ve seti gibi olmalı.ve kartı hazırlıyanın da çok ii bildiği ritim ve seslerden oluşan set yapması daha uygun olur.sırf yapmış olmak için kart yapılırsa kalite ortadan kalkar.gerçi artık kart ve seti yapan da kalmadı ama zamanında böyle çalışma yapılsaydı ii olurdu diye düşünüyorum.saygılar...