Korg pa 600 mididen ritim almak

sieser_1907

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Klarnet,Korg Pa 600
Korg modellerinde çalınan midinin drumları nasıl değiştirilir ve ritmini klavyeme nasıl kaydederim bunu merak ediyorum. Böyle bir şeyin mümkün olduğu söylendi. Bilenler lütfen yardım eder mi

Cevap: Korg pa 600 mididen ritim almak

Evet arkadaşlar yardım eden olmayınca kendim deneyerek buldum. Sequencer modunda istediğiniz değişiklikleri yaparak kaydediyorsunuz. Şimdi bu midiyi ritme dönüştürmeyi merak ediyorum. Bilen arkadaşlardan lütfen yardım bekliyorum

Şimdi kardeşim bende bunun üzerine bir konu açmıştım....Hangimiz bir yol alırsa birbirimize destek olmak için yazalım derim...Ben bu konuda yol aldım lakin klavyem yeni ritimler yazılması için bir müzisyende....Dilim döndüğünce klavye önümde değil ama anlatayım aldığım yolu ;önce record 'dan yeni ritim yazmaya geliyorsun ardından menüye basıp IMPORT diyorsun gelen ekranda select tuşu var ona basıp ritim alacağın midi dosyasını seçiyorsun sonra execute ( galiba ona benzer bir yazım olacaktı) ona basıyor ve exit yaparak ritim yazma menüsüne geliyorsun....Midide çalan ritim artık önünde oluyor...Dediğim gibi klavye önümde değil parası ile yeni ritimler yazdırıyorum...6-7 gün sonra klavyem elime geçecek....Tekrar konuyu canlandırırız artık...Bu arada benim anlattığım işlemi yaptığım klavye pa500TR....

yeni ritm yazma bölümünde ımport etme bölümü var ordan midimizi seçiyoruz. yalnız midimizin sadece 9-16 kanalını alabiliyoruz. 1-8 kanalı alamıyoruz. bu iş baya uğraştırıyor ve istediğimiz gibi bir ritm elde etmek zor. drum değiştirme işi ise şöyle. secuencer bölümüne gelip midimizi seçiyoruz. sonra ekranda beliren kanallarda değiştirmek istedsiğimiz drum, percusyon, acc ne değiştirmek istiyorsan değişip kaydediyoruz.