korg genelinde !

ertan1970

-Altın-
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 600
Hayirli aksamlar arkadaslarim

son dönemlerde dikatimi ceken bir konuyu sizinle paylasmak istedim

malum korg kulanicisi olarak bircok kisimiz 2/4 lük ritimlerde istedigimizi tam olarak bulamiyoruz veyada ben bulamiyorum dikatimi ceken yazilmis tüm 2/4 lük ritimlerin 4/4 ritim kalip üzerine yazilmis burda bir hata olabilirmi? öyle olunca sanki ritimler tam olark oturmamis gibi geliyor bana arada birkac milim saniye oynuyormus gibi oluyor
benim bildigim kadar genelde oyun ritimleri yani 2/4 lük ritimler yazilirken org ayarindada 2/4 kalip kulanilmaktadir yoksa 4/4 kalibin üzerinede 2/4 oyun havalarini programak mümkünmüdür?

saygilarimla

Ekli dosyalar

• kalip.SET.rar
    1.6 KB · Görünümler: 193
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: korg genelinde !

tabiiki mumkundur

Bu işi çok çok pro yapan biri bile 2/4 ritmi 4/4 kalıp kullanarak yazar bu bi sorun teşkil etmez aslında
ama ritmlerde kesinlikle bahsettiğiniz aksama olma olasılığı yok, eğerki quantize doğru yapılmışsa yada ritm doğru yazılmışsa

Bende güzel bir MEY ve KAVAL bulamamaktan şikayetçiyim :) Son 3 aydır yeni setlere bakmadım. Öneri varsa değerlendirebilirim :)

bilgileriniz icin tesekürler suan 2/4 kaliba oyun havasi ritimi bass acc 1 ve zil ekleyerek deneme amacli yaptim bence daha düzgün geliyor diyebilirim size isterseni yapmis oldugum ritimi yolayabilirim kendi üzerindeki drum lar ile yazdim

daha dogrusu ilk mesajimda yaptigim ritimi ekledim pa600 qt nun üzerinde yaptim denem olarak sizde deneyebilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bende güzel bir MEY ve KAVAL bulamamaktan şikayetçiyim :) Son 3 aydır yeni setlere bakmadım. Öneri varsa değerlendirebilirim :)

Alper abi şimdiyekadar denediğim 900 setlerinin hiçbirisinde bk5 teki ney mey kaval cümbüş tambur seslerini bulamadım. İlginç doğrusu. Bk5 parasının hakkını cidden veriyor.

Alper abi şimdiyekadar denediğim 900 setlerinin hiçbirisinde bk5 teki ney mey kaval cümbüş tambur seslerini bulamadım. İlginç doğrusu. Bk5 parasının hakkını cidden veriyor.

Yalnız klavye 2-3 sesten ibaret değil. Elma ile armutu karıştırmamak lazım. Pa600'deki en önemli eksik evet kaval ve MEY bana kalırsa. Ben youtubeda bir video yayınlamıştım bk5 ile gitme Turnam. Oradaki mey ve ritim hakikaten müthiş. :)