korg farkıyla Ahirim Sensin.

• Konbuyu başlatan odewin
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 11
  • Görünümler : 3K
Cevap: korg farkıyla Ahirim Sensin.

eline saglik

dostum hangi makam bu bende a1000 var böyle bir sound yakalayamıyorum yakalamam için koma ayarı nasıl olmalı yani hangi notalara koma vermem lazım ne yapmam lazım yardımcı olursan sevinirim.

dostum hangi makam bu bende a1000 var böyle bir sound yakalayamıyorum yakalamam için koma ayarı nasıl olmalı yani hangi notalara koma vermem lazım ne yapmam lazım yardımcı olursan sevinirim.
Sayın gumustilki A1000 kullanmadığım için ayarları konusunda yardımcı olamayacağım. Orgunu bilgisayara bağlayarak çalmayı dene. Ses çıkışından bağlayabilirsin. Mikrofondan ses alırsan ses kalitesi düşer. (Elektronikle aran iyi değilse bunu bilen bir kişiye yaptır. Orgun çıkışını yanlış bağlarsan zarar verebilir) Çoklu trackları kaydedip çalan programlar kullanıyorum. (Sony acid pro, Sony sound forge) acid pro içinde kendi metronomu var. Dance ejay de çok mükemmel bir program. kronos mantığıyla hareket ediyor. Programların dosya boyutu büyük. Aslında bilgisayarın bu kadar gelişmesine rağmen org fiyatlarının bu kadar astronomik olmasına hayret ediyorum. Tınılar pa500tr'ye ait. Pa80 ve altındaki modellerde bu tınılar yok. Kolay gelsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tamam abicim sağolasın ayrıca çok güzel bir konuya değinmişsin inan bıktım şu ülkedeki org fiyatlarından benim avrupada birçok yerde akrabalarım var buraya gelince soruyorum burdaki bilgisayar araba org vs. fiyatlar gelişmemiş ülkedeki fiyatlardan bile 3 kat yanlış değil tam 3 kat pahalı ben bunun sebebini çok iyi biliyorum( daha çok siyasi) ama bir tarih öğretmeni olarak polemik yapmak istemiyorum çünkü bu konu bitmez kısaca kazık kazık kazık yazıklar olsun bu ziyniyete benim avrupadaki yiyenlerim pa2x kullanıyor o da arada bir her evde bir müzik aleti var diyorlar bizde de şöyle bi durum olsa ne müzisyenler çıkar ama dedim ya zihniyet ben bile ilk orgumu 22 yaşında ilk maaşımla almıştım benim yiyenim 11 yaşında pa2x sahibi ama bu zihniyet(millet) herşeyi hak ediyor

Doğru diyorsunuz hocam. Bu arada meslektaşmışız. Ben de Kırıkkale'de öğretmenim. Aslında pa80 alacaktım. Dükkana gittim. Fiyat konusunda adam indirim yapmayınca bende sıfır pa500tr aldım. Oyuncağımı buldum sizin anlayacağınız. Çoğu şeyi deneme yanılmayla buluyorum. Bağlama da çaldığım için orgla tavırlarını yapmakta pek zorlanmıyorum. Uğraştıkça yeni şeyler keşfetmek hoş geliyor. Kırıkkalede olduğum için, içim dışım Angara havası oldu :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Anlıyorum hocam ben de Konyadayım yani: kesik çayır, saffet efendi filan 2 4 ler yani güzel tarz ama burda nerdeyse org yok ben bile a1000 i zar zor buldum onu da çok iyi!!!!!!!!!!!!!! bir fiyatla sattılar!!!!!!!!!!!!!!!!!! mecbur çünkü seviyorum müziği hocam meslektaş olmamıza çok sevindim özellikle fikirlerime destek verdiğiniz için ayrı bi sevindim genelde herkes tarihçileri eleştiriyor ama (doğruları söylediğimiz için ya da doğru söyleyeni dokuz kövden kovarlar hesabı) ama işte böyle nadir de olsa fikirlerimizi destekleyen bazı abilerimiz oluyor çok sağolun hocam heşey için umarım daha ve güzel paylaşımlar yaparız tekrardan çok sağolun yardımlarınız için...

Bu arada ne öğretmeniydiniz hocam?

Sınıf Öğretmeni.