kafe programı için yardım üstadlar.....

piyanistjozef

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
sx3000 or700 v2
sayın hocalarım uzun yıllardır düğünlerde vs.süper programlar yapıyorum repertuarım çok geniş ama kafelerde hiç çalışmadım... dayım süper bi mekan açtı canlı müzik var hafta sonu repertuar olarak sıkıntım yok ama neyle başlarım nasıl bitiririm nasıl hitap ederim insanları nasıl memnun ederim vs.... gibi mesela parca bitti hangi parcaya girersem insanlar sıkılmaz....düğün işi gibi olsa 2/4 -4/4 - 9/8 vs problem yok yardımlarınızı bekliyorum

Cevap: kafe programı için yardım üstadlar.....

Değerli Arkadaşım.
Sadece tahminen söylüyorum böyle bir tecrübem yok.
Yapacağın programın saat aralığına göre (20:00-23:30 gibi) kendini ayarlarsın.
Öncelikle cafe misafirler toplanana kadar slow tarzı enstrumantel müzik yaparsın. Yada bilgisayardan ayarlarsın yaklaşık 45 dakika kadar.
Sonra kendin sahne alır misafirlere giriş konuşmasını yaparsın. kendini takdim eder, mekan ismini beyan ederek hoşgeldiniz gibi uygun bir cümleyle bitirirsin.
Güncel slow parçalardan söylersin 7-8 tane kadar.
Bu arada istek parçalar da olabilir. Eğer bildiğin bir parçaysa söylersin ancak çok hareketli bir parça pop tarzı gibiyse biraz sonra söyleyeceğini belirtirsin.
Slow parçalardan sonra halk müziği yaparsın. Ortama göre. Eğer misafirlerin çoğunluğu orta yaş ise eski türkülerden de söyleyebilirsin.
Daha sonra hareketli parçalardan devam edersin. Baktın herkes eşlik ediyor alkış tutuyor o zaman ortaya davet eder düğünlerde yaptığın gibi bir potbori yaparsın arkasınıda halaya bağlarsın.
Sonra insanları biraz dinlendirmen gerekebilir. 15-20 dakika kadar ara verebilirsin. Bunu da uygun bir dille izah edersin.
Tekrar programa başladığınıda istekler olursa bildiğin kadarıyla yerine getirebileceğini beyan eder yine orta tempodaki şarkılarla devam edip program sonuna doğrru hareketli pop parçalara yer verirsin.
Tabi bunların hepsi cafe misafirlerinin ortamına bağlı.
Zamanım olsaydı sana bir ortalama repertuar yazardım.
Programdan korkma tabiki ilk defasında heyecan olur. Ama düğün yaptığına göre atlatırsın. En güzel yanı da yabancı bir cafe değil. O sebeple rahat ol.
Sana kolay gelsin arkadaşım.

üstadım çok teşekkür ederim bilgilerinden ötürü sadece üniversite öğrencilerine yönelik bir canlı müzik olacak bilmiyorum valla kararsız kaldım 2 defa sanatcı arkasında çalmıştım bu kadar sıkıntı yapmadım kendime bilmiyorum nasıl olacak......

Betermen arkadaşımız çok güzel açıklama yapmış.Açıklamasından ötürü bende teşekkür ederim.Üniversite öğrencilerine yönelik olarak slow ve romantik parçalarla + devamında pop şarkılarla yapabilirsiniz.

hala tam aradığım cevabı bulamadım üstalarım

gidecek şarkılar ünv. öğrencileri için ise hiç tereddüt etme ne çalsan dinlerler 1 2,si amcanın mekanı o konuda endişen olmasın cafe parçaları çal gitar parçaları mesela haluk levent tarkan özgün müzik ahmet kaya selda bağcan thm türü bu zamanın modası thm dir ilk çıkışta heyecanlanabilirsin ama 2 şarkıdan sonrası gelir ben hatay kilim bar da çalışıyordum bizde orta yaş yaşlılar alkol ne ararsan vardı türküye yönel her kes beyenmek zorunda birde yanına bağlamacı al daha iyi olur bu zamanda 20 tl ye bağlama çalacak çok genç var

.............................

Moderatör tarafında düzenlendi: