Cevap: kafe programı için yardım üstadlar.....
Değerli Arkadaşım.
Sadece tahminen söylüyorum böyle bir tecrübem yok.
Yapacağın programın saat aralığına göre (20:00-23:30 gibi) kendini ayarlarsın.
Öncelikle cafe misafirler toplanana kadar slow tarzı enstrumantel müzik yaparsın. Yada bilgisayardan ayarlarsın yaklaşık 45 dakika kadar.
Sonra kendin sahne alır misafirlere giriş konuşmasını yaparsın. kendini takdim eder, mekan ismini beyan ederek hoşgeldiniz gibi uygun bir cümleyle bitirirsin.
Güncel slow parçalardan söylersin 7-8 tane kadar.
Bu arada istek parçalar da olabilir. Eğer bildiğin bir parçaysa söylersin ancak çok hareketli bir parça pop tarzı gibiyse biraz sonra söyleyeceğini belirtirsin.
Slow parçalardan sonra halk müziği yaparsın. Ortama göre. Eğer misafirlerin çoğunluğu orta yaş ise eski türkülerden de söyleyebilirsin.
Daha sonra hareketli parçalardan devam edersin. Baktın herkes eşlik ediyor alkış tutuyor o zaman ortaya davet eder düğünlerde yaptığın gibi bir potbori yaparsın arkasınıda halaya bağlarsın.
Sonra insanları biraz dinlendirmen gerekebilir. 15-20 dakika kadar ara verebilirsin. Bunu da uygun bir dille izah edersin.
Tekrar programa başladığınıda istekler olursa bildiğin kadarıyla yerine getirebileceğini beyan eder yine orta tempodaki şarkılarla devam edip program sonuna doğrru hareketli pop parçalara yer verirsin.
Tabi bunların hepsi cafe misafirlerinin ortamına bağlı.
Zamanım olsaydı sana bir ortalama repertuar yazardım.
Programdan korkma tabiki ilk defasında heyecan olur. Ama düğün yaptığına göre atlatırsın. En güzel yanı da yabancı bir cafe değil. O sebeple rahat ol.
Sana kolay gelsin arkadaşım.