Home studio için kabin ve yalıtım yardımı!

• Konbuyu başlatan cihan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 4
  • Görünümler : 7K

cihan

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
casio at1 , cort x2(gitar) ,prelude
Arkadaşlar vokal kaydı almak için bi kabin yaptrmayı düşünüyorum. Tüm odayı yalıtmak çok masraflı. 100 e 200cm bi kabin düşünüyorum . ön tarafı camlı olacak (bilgisayarı görecek büyklükte) içerde sadece vokal kaydı temiz çıksn die kabin yapılack. kabinin nası olması hakknda önerilernz bnm için çk önemli. ses yalıtımı ve akustiğini sağlayabilir mym bu şekilde? kabin tahtadan olacak ama nası olacak henüz bi fikrm yk . saygılar herkese

Cevap: Home studio için kabin ve yalıtım yardımı!

Cihan;
Dünkü tel görüşmemizden sonra bazı araştırmalar ve bazı kimselerden görüş aldım.
sonuç şu;bu boyutlarda bir kutuda muhtemelen her zaman yoğun comb filter etkileri yaşayacaksın.benzer çözümlemeler yapmak için uğraşanlar hep fiyaskoya uğramışlar,üstelik daha kötü kayıtlar alabildiklerinden bahsetmişler. bahsettiğin iyileştirmeler çok daha fazla mekan ve ciddi çözümler gerektirir gibi görünüyor.Bence paranı boşa harcamama,en azından çalışma odası olarak kullanacağın yerin tamamını yalıtmaya çalışman daha mantıklı gözüküyor...
hatta olası dipseslerden kurtulmak için daha ziyade PC için bir kabin yapmayı denemelisin. Onu susturmaya çalışmak daha kolay olabilir (tabi soğutma gereksinimlerini de gözardı etmeden).

işte sana başarısız olmuş bir deneme;:(

38594358.jpg

1c7484f5.jpg

b65a06cc.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

abi bu çk basit bişe olmuş. Başarılı sonuç alamamaları doğal. bnm kafamda şoyle bişey var. bi kabin 100e 120 gbi mesela kabin tahta olacak bu da doğal olarak içerde yankı yapacak bunu önlemek için o tahtanın cinsini ve tahta üstünde gereken yerlere yalıtım düşünüyorum. odanın tümünü kaplatmak araştrdıım kadaryla baya bi pahalı oluyor. bunda mobilyacı tandkların yardımını alacam. alanı küçülttüüm için de daha ii bi yalıtım yapma şansım olack. ayrıca kabine, linkini verdiğin üründen de koyarsam bi sorun çıkarmicağını tahmin ediorm. bnm için araştrma yaptığın için teşekkürler abi . bi deneme yanılma olacak bnm için eğer başarılı olunrsa bnce her eve uygulanabilir bi proje

bahadır abinin dışında da yardm bekliyorum