Herkese Merhaba

• Konbuyu başlatan Dylan150
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 2K

Dylan150

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
BK-5
Öncelikle herkese merhabalar. İsmim Serkan. 25 yaşındayım. Uzunca bir süredir forumda ustaları takip ediyordum ancak 6 ay kadar önce üye olabildim. Yine bu süre içerisinde forumu yoğun bir şekilde takip etmemin ardından bu ilk mesajım olacak. 6 ay kadar önce geçirdiğim bir kaza yüzünden şuanda çalamıyor durumda olsam bile ilerde çalabilecek konuma geldiğimde almayı istediğim A2000 için bir çok paylaşımdan faydalandım. Bunların hepsi için öncelikle teşekkür ederim.
Bu iş ile ilgili geçmişime gelirsek bugüne kadar 4-5 çeşit farklı org çaldıysam da hiç biri benim değildi. :) Hep eş, dost, tanıdıkların emanet orglarını kullandım. Ayrıca hepsi batı altyapılı olduğu için en ufak bir Türk sesi olan bir orga imrenerek bakmışımdır. Çaldığım en iyi org Roland E-56 oldu. Onuda 10 sene önce okul korosuna çalmıştım.
Ayrıca ustalardan bilgi almak istediğim bir konu var. Oda şudur ki elimde manevi açıdan değeri olan Yamaha PSS-480 bir org var. Benimle aynı yaşta olması lazım. :) Bu orgun üzerindeki lastik tuşlar; bir çoğu altındaki kömürler artık işlevini yerine getiremediği için çalışmıyorlar. Bunları yeniletebileceğim veya yenilerini bulabileceğim bir yer var mıdır? Tuşların tamamını kendim söktüm. Götürüp yeniletmem veya yenisini alıp takmam lazım. Amacım yaptırıp kullanmak değil sadece cihazın çalışır durumda olmasını istiyorum. Bunun için de şimdiden teşekkür ediyorum.
Son olarak 1 sene kadar önce elime geçen, sonrasında sahibine iade ettiğim PSR-275 ile çalmaya çalıştığım ve birbiriyle alakasız naçizane iki kayıdımı paylaşmak istedim. Böyle bir platformda bukadar bariz hataları olan amatör kayıtları paylaştığım için şimdiden özür dilerim ancak amacım sadece yorum alıp kendimi geliştirebilmek. Herkesten gelecek olumlu olumsuz tüm yorumlara açığım. Saygılar.

Zippyshare.com - Beni Vur.MP3

Zippyshare.com - Lambada.MP3

Cevap: Herkese Merhaba

Merhaba hoşgeldiniz.Öncelikle geçmiş olsun.Umarım geçirdiğiniz kaza sonrasında tamamen iyileşmişsinizdir.Orgunuzun hasarlı bölümlerini değiştirmek için profesyonel org işiyle uğraşan yerlerden yardım alabilirsiniz.Eğer İstanbul'da oturuyorsanız işiniz daha kolay "Tünel" adresi sanırım doğru adres olacaktır.Bunun dışında yaşadığınız şehir İstanbul değilse belirtin en azından en yakın yerlerdeki bu işlerle uğraşan firmalarla, bu forumdaki arkadaşlarımız vasıtasıyla irtibata geçme şansınız olacaktır.

Bu arada demolarınız gayet iyi.Bence bu işe ciddi anlamda eğilin...

Bence hiç uğraşmayın. Hem profesyonel değil hemde size çok pahalıya malolur. Masraf yapmaya değmez ama sizin için manevi değeri varsa, o zaman başka. Bir fikir olarak, ikince el sitelerinde satılan bir tane bulursanız, o zaman oldukça ucuza maledebilirsiniz. Bu arada arkadaşıma katılıyorum. Profesyonel tuşlu bir org alıp çalışmalarınızı değerlendirmelisiniz. Kolay gelsin.

Alakanız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İstanbul'da oturuyorum. Tünele bakmam lazım anladığım kadarıyla. Aslında internette satılık bir tane var ama onu alıp tuşlarını söküp buna takmakta olmaz. :) Benim aslında tam olarak öğrenmek istediğim böyle kömürleri yenileme gibi bir işlemin olup olmadığı. Zaten yok ise başka çözümler aramam gerekecek. Her düğmenin altına alüminyum folyo yapıştırmayı denemek geliyor aklıma.

Kullanılan org popüler olmayınca pek ilgi çekmiyor demekki. :) Sağlık olsun. Gelecekte almayı planladığım A2000 için beklemek artık canıma tak ettiğinden hem farklı bir cihaz tanıyabilmek hemde içimdeki Roland hayranlığımı giderebilmek için yakın zamanda GW-8 almaya karar verdim. İstanbul içinde satmayı düşünen varsa görüşebiliriz.

Başta hg kardeşimm org için tavsiyem bi kenara bırak dursun yenisine bak uğraşma 2.konu çalmış olduğun sarkılarına sıra geince iyi güzel bu sarkıları çalamayanlar bile var))))) mesela ben ))))))