Konuya cevap cer

ritim yazmak anlatılarak veya bilgiye dayanarak yapılması mümkünatsız bir işlem.. gerekirse 1 milyon tane mp3 dinleyeceksin. gerçek vurmalı enstrumanlarla çalışacaksın, ki ritm kulağı oluşsun. tabi doğuştan ritim kulağı lazım. eğer ritim kulağı yoksa uğraşılmaması gerekli. ayrıca şuan yazdığınız en iyi ritim bile 1 yıl sonra amatörce gelebilir. dikkatli olunması gerekir.

pa80, 800 ritmleri dinleyerek ritim öğrenilmez. gerçekten ritim yazmayı öğrenmek isteyen insan taa en baştaki t3 kartına dönecek. ritimleri ezberleyecek, inceleyecek, piano roll da tek tek bilecek neyin nerde olacağını.

yani ritimci olmaya modern aletlerden başlanılmaz. en eski alette adamlar neler ile nası yapmış bileceksin ki, en kötü aleti bile adam edebilesin. yoksa pa80 de herkes ritim yazar ne var ki? zaten herşey hazır.. önemli olan timballerle, batı tefleriyle, bongolarla günümüze uygun ritm oluşturabilmek.

daha yazılacak, anlatılacak çok şey var. şunu bilin yeter: günümüz orglarıyla ritimcilik öğrenilemez. çünkü sample sizin kulağınızı kandırır. alın bir e-70, adam edin, sonra günümüzdekilerine deneme yapın.

Geri