GW 8 ve Cubase 5

hüsmen aga

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
korg pa 1x
Selam Arkadaslar,
GW8´i Cubase 5 ile kullanan varmi aranizda? Benim bilmek isrtedigim, Cubase üzeri nereden sesleri ( midi kayit yaparken) degistirebilirim?
Program chancelerini bulamiyorum. Herangi bir Program´mi yüklemek lazim ?

Beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim.

Saygilar

Cevap: GW 8 ve Cubase 5

Bu çok enteresan konu bakalım kim ne yazacak çok merak ediyorum.

Prog Change verilerinin olduğu bir tablo yok mu kullanma klavuzunda ya da internette ?

cubase 5 de sadece GM seslere komut ediyor , GW8 ses bankası daha geniş..diye biliyorum.

Evet tahmin ettiğim gibi kimse cevap veremedi .Şimdi ..cubase kullanmayı biliyormusun ? biliyorsan ona göre bilgi vericem . ??

Evet tahmin ettiğim gibi kimse cevap veremedi .Şimdi ..cubase kullanmayı biliyormusun ? biliyorsan ona göre bilgi vericem . ??

Kusura bakma Arkadasim, hemen cevap veremedim cünkü uzaklarda calistigim icin anca simdi konuyu okuyabildim. Herrneyse.... Cubase 5 ile az biraz calistim, ama okadarda büyük bilgim yok tabi. Sen genede bana bilgi verirsen anlamaya gayret göstericegim.... simdiden tesekkürler:)

Evet. şimdi gw 8 i usb ile pc ye takınca cubase bunu ses kartı olarak görür midi kaydına başlayınca tüm teknik veriler aktarılır yapacağın proje bu şekilde yönetip edit ve mix yaparsın.size baştan sorduğum gibi bu cubase teknik bilginiz yetrliyse kolaylıkla işinizi görürsünüz.

cubase 5 de sadece GM seslere komut ediyor , GW8 ses bankası daha geniş..diye biliyorum.
Aslında her ikisinede GM komuta ediyor..Klavyede rom Cubase de ise pc'nin ta kendisi :) ...

GW8 ses bankası daha geniş olamaz çünkü Cubase'de ses bankası pc'nizin kapasitesiyle sınırlıdır mesela 1,5 TB gibi...Bu kapasiteye aldığı kadar banka ekleyebilirsiniz...

Konunun asıl sorusuna gelirsek ChordSolo üstad "Bir Klavye MIDI'sine Cubase İle Müdahale" diye bir konu açmıştı.İncelemek lazım...

http://www.trakyamuzik.net/cubase/2...ubase-ile-mudahale-etmek-resimli-anlatim.html

Tesekkürler arkadaslar, galiba bir Seyler anladim....hemen denerim..