bende gw8 kullanmış biri olarak artı ve eksik yönlerini kendimce yorumlamak istiyorum
artıları
* davul kitleri çok çeşitli ve çok gerçekçi
* synth ve lead sesler çok ama çok iyi
* mp3 okuması büyük bir artı, altyapı kullananlar için büyük avantaj
* aksutik enstürmanların bir çoğu gerçeğe yakın
* çok hafif olduğu için seyyar çalışan arkadaşlar için çok uygun
* fyat performans orantısı bir çok klavyeden çok önde
* klavyeyi synth bir klavye olarakta kullanma şansınız var(analog modify)
* usb memory sayesinde kolay veri transferi
eksileri
* edit yaptığınız seslere çok derinlik verirseniz o an açtığınız ritimede aynı efekti uguluyor ve ritim sees birbirine giriyor, buda karmaşa yaratıyor
* sahnede çalarken user daki veya diğer ritim bankarını kullanırken başka bir ritime geçtiğinizde tempo sabit kalmıyor ve büyük karmaşa yaratıyor
* ses ve ritim değiştiriken lock tuşunu sürekli açmak ve kapamak, aynı şekilde favorite butonunu sürekli açıp kapamak ve on-off durumuna getirerek bu işlemleri yapmak bazen kafa karıştırıyor ve sahne sırasında büyük zaman kayıbı yaratıyor, ses değiştireyim derken birçok kez ritim değiştirdiğim oldu ve zor durumda kaldım
* bir çok işlemi curser tuşlarıyla yapmak kafa karıştırıcı ve çok zaman kaybı yaratıyor
* yamahada yada korg da olduğu gibi ritim de kullanılan acc ve drumlara ayrı ayrı efekt verilmiyor
* türk rtimlerini ben pek yeterli bulmadım ileride üzerinde çalışma yapılırsa daha iyi bir hale gelebilir
* türk seslerinden sadece bir kaçı kullanılabilir düzeyde ama diğerleri vasat sayılır
yukarıda yazdığım eksiklikler sahne sırasında zor anlar yaşatabiliyor ama ev kullanıcısıysanız çokta önemi yok çünkü telafi şansınız ve vaktiniz olduğundan bu işlemleri baştan yapabilirsiniz ama sahnede bir anda neye uğradığınızı şaşırabilirsiniz...
şimdi gelelim bu aleti kim almalı kim almamalı:
bu zevk ve beceri meselesi aslında, artı ve eksilerini değerlendirerek kullanıcılar buna karar vermeli, ben gw8 i hiç bir zaman tek klavye olarak düşünmedim bence gw 8 çok iyi bir 2. klavye olur, heleki türk soundları yüklü bir klavye kullanıyorsanız ve batı sesleri ve ritimlerine ihtiyaç duyuyorsanız gw8 çok iyi bir alternatif olabilir. bir çok arkadaşım bana gw8 i neden sattığımı sordu, sebebi 12 nisanda askere gidecek olmam ve gw8 in yanında 1 tanede or700 v2 sahibi olmam satış nedenimdir. or700 ü satıp sadece gw8 le programa gitmeyi pekte gözüme kestiremedim açıkcası, ama şunu söyliyeyim ben gw8 i severek kullandım ve askerden sonra tekrar almayı planlıyorum ama 2. klavye olarak...