genel(günlük) org temizliğini nasıl yapıyorsunuz

• Konbuyu başlatan mehmet01
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 8
  • Görünümler : 2K

mehmet01

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
or700 v2 plus xd9plus korg pa500tr
üstadlar genel (günlük yani) nasıl orgu temiz tutuyorsunuz ben cantaya katmıyorum orgu ustunu ınce bır bezle örtuyom ama bakıyorum boyle kucuk toz parcaları oluyor herzaman bir sokak dgunundekı tozlardan degılde kıyafetın ustunde pamuksu seyler fazla oluyor jılatın cekmekte istemıyorum sız nasıl muhafaza edıp temızlıyorsunuz temızleme nasıl yapıyorsunuz .saygılar . tesekur ederım sımdıden

Cevap: genel(günlük) org temizliğini nasıl yapıyorsunuz

Orgun yanlarında alttan itibaren saran lastikli örtü ile örtüyorum böyle olunca toz giremiyor. Orgu kapattıktan sonra soğumasını bekledikten sonra kapatıp sürekli üstü kapalı tutuyorum. Hafta da bir tozunu silerim. Klavye tuşelerinde el terinden oluşan tozların da yapışmasıyla oluşan lekeler oluşuyor bunlarıda hafif ıslak bezle temizleyip kuru bezle kuruluyorum. Tertemiz oluyor. Biraz fazla özen göstermek gerekiyor. Çok ıslak sulu bez kullanmayınız, allah muhafaza orgun içine su gider.

yorumun ıcın cok tesekurler abi tusların ıcın temızlık boyle fakat ekranın yanındakı swıclerı nasıl temızlıcez bez nemlı bile olsa riskli olmaz mı

Ben pa800 ün switchleri, tuşeleri, pitch bendin kenarlarını kısaca heryerini siliyorum bir ekrana( o da dokunmatik) diye birde jack kısmına dokunmuyorum. Ama bez çok hafif nemli olacak yani bezin üzerine damla damla su döküyorum, sildikten sonra orgu örtmeyin havalansın biraz ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ben arada bir siliyorum xd9 umu Yani haftada bir falan Bende ıslak mendille siliyorum. Jak girişleri hariç heryerini tabi. Klavye altları ve ekran kenarıda dahil. Üstünüde örtmüyorum. Belki biraz pis olduğumu düşüneceksiniz. Ama bir huyum vardır nereye gidersem gideyim biyere giderken cihazımı mutlaka siler götürürüm.

cihazı microfiber bez ile siliyorum. öncesinde beze birkaç püskürtme camsil sonrasında cilalama.. kimyasal olarak herhangi bir zararı olmadı. özellikle tuşlarda parlaklık sağlıyor..

tavsiye ederim.

evet bende öyle siliyorum ve ben genelde evdede çok kullandığım için her iş sonrası ve her gün başına oturduğumda siliyorum kuru bezle temizlenmezse az bi camsil sıkıyorum
NOT :ORGUNUZUN AZ KİRLENMESİ İÇİN MUTLAKA İŞ BİTİMİNDE SİLMEYİ UNUTMAYINIZ VE KILIFINIZDA BİR UFAK BEZ BULUNDURUNUZ Saygılar....

dikkat edilmesi gereken bir husus sakın çamaşır sulu bi deterjanla silmeyiniz tuşlarınız kısa sürede sapsarı olur :D ilkten iyi temizlerde sonrası vasat...

Ben önce küçük bir fırça ile tozlarını alıyorum. Daha sonra hafif bir cam sil püskürtüp microfiber (diğer bezler pamukçuk bırakıyor) ile siliyorum.. Özellikle ekran etrafına ve tuşenin alt kanallarına dikkat edin.. Ve kaliteli kalın kılıf kullanmanızı öneririm. Kapalı kasa tipi kullanırsanız çok daha iyi olur. Evde kullanmadığım zaman sürekli bir örtü ile örtüyorum...