facebook'taki bu tuzağa dikkattt...

• Konbuyu başlatan pymmemo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 2K

pymmemo

paylaşımcı üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa3x & pa800
Facebook'ta son günlerde hızla yayılan sahte bir uygulama, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor.

Kullanıcılar, uygulamaya erişim izni vererek bu tuzağa düşüyor.

Facebook'ta güvenilir olmayan uygulamaların sayısı hızla artıyor. Son günlerde kullanıcıların birbirine gönderdiği "Takvimime" uygulaması, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor ve daha şimdiden Türkiye'den 2.8 milyon kullanıcı bu uygulamayı hesabına indirdi.

Facebook'un desteklemediği Takvimime isimli bu uygulama, prensipte kullanıcıların arkadaş listesindeki kişilerin doğum günlerini girmenizi istiyor ve bu şekilde size bir takvim oluşturmanıza yardımcı oluyor. Ancak tüm bunları yapabilmek için önce uygulamaya "izin" vermeniz gerekiyor. Gerekli izni sizden alan uygulama ise tüm kişisel bilgilerinize erişim hakkını eline alıyor.

Bu uygulamaya üye olduğunuzda arkadaş listenizdekiler de otomatik olarak sizden bu uygulamayla bağlantılı davet alıyor ve bu konuda dikkatli davranmayan kullanıcılar uygulamaya yetki vererek bu sahte uygulamanın yaygınlaşmasına sebebiyet veriyor.

Kaynak : Facebook'ta son günlerde hızla yayılan sahte bir uygulama, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor.

Cevap: facebook'taki bu tuzağa dikkattt...

Sadece bu uygulama değilki.Tüm uygulamalar böyle malesef.

Uyarı ve paylaşımınız için sonsuz teşekkürler, Saygılarımla,

Uyarınız için teşekkürler. Ama zaten faceboook un kendisi de direk bu amaçla kurulmuş bi sitedir. Hatta bildiğim kadarıyla ismi bile deiştirilmiştir. Aslında face ye hiç girmemek en iyi ama eğer teknolojiden fazla geri kalmamaışsanız ve yaşınızda çok fazla ilerlememişse bu fazla mümkün olmuyor.

ben bana gelen tüm izinleri ne olursa olsun ne kadar lazım olursa olsun iptal ediyorum bu konuda çok dikkatli olun ve gelen izin isteklerinin hiç birini kabul etmeyin ederseniz faceye baybay yapın

üşengeçliğimin faydasını gördüm o zaman :) evet her uygulama daveti güvenli olmayabiliyor.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri