--------DİKKAT------ikinci el ürün alırken----

ZAFER 1983

Altın
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 900
Arkadaşlar artık herkesinde gördüğü gibi maalesef hırsızlık aldı başını gidiyor,

evinden arabadan veya herhangi bir salondan orgu çalınan tessatı çalınan arkadaşlarımız çoğaldı,tabi ikinci el org alırkende dikkatli olmak gerekir,
icabında çalıntı malı sizde alabilirsiniz,ilerde büyük sorunlar yaşayabilirsiniz hiç bir suçunuz olmasa dahi,

bir abiden bana tavsiye bu,bende size söylemek istedim,ilerde başınızın ağrımaması için org alırken şuna dikkat edin,
orgun faturası dahi olsa aranızda küçük bi satış dekontu yapın,
2 adet yapın biri sizde kalacak diğeri cihazı alan şahısta

örnek,,(şu şekilde yapabilirsiniz)

01.01.2012 tarihinde 00000000 seri numaralı ,,(misal yamaha or700tr--korg pa800 gibi),,,,,,,,marka orgu (sattığınız kişinin adı soyadı)....... şahısa sattım

satıcı
kendi adınızı soyadınızı ve imzanızı

alıcı
cihazı alanın adı soyadı imzası

bu şekilde kendinizi güvene alabilirsiniz,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: DİKKAT---herkes okumalı önemli----

aynen öyle dogru bir konu alıp satarken dikkat edilmesi lazım birde yeni org alan arkadaşlar aldıgı orgun faturasını kaldırp bi tarafa atıyorlar fatura kayıp oluyor bence org kadar faturada önemli dikkat edilmesi gerek

Gercek cok doğru ama malesef gününz de 100 200 aşağı buldukmu yatı yoruz ondan sonrada başımız ağrıyor ama allah kümseye göstermesin

Ve hatta alış, satış sözleşmesine ek olarak birde satıcının T.C. Kimlik no'lu kimlik fotokopisini de alın lütfen. Kimlik deki satıcı resminin satıcıya benzeyeip benzemediğini de kontrol edin şayet benzemez bir durum var ise enazından cep telefonunuz ile satıcının bir kaç poz resmini çekip alın.

Bilgilendirmeleriniz için sonsuz teşekkürler. Saygılarımla,

Teşekkürler Zafer kardeş, güzel ve önemli bir konu.. Bence bu konu sabitlenmeli. Günlük hayatımızda sık sık rastladığımız ve gerçek anlamda da sıkıntı yaşadığımız durumlar..

Cevap: --------DİKKAT------herkes okumalı önemli----

Ebay ve paypal sagolsun aliciyada saticiyada cok yardimci oluyor gerci kendilerinede guzel bi komisyon aliyorlar ama korkun olmuyor o kadar...
Ornegin Bulgarisgandaki satici paypal kullaniyor bir tikla odeme yapiyorum, Turkiyede almanyada korg usb satan arkadaslarin paypal hesaplari yok...
Yavas yavas bazi sistemlerin oturmasi lazim artik...

Teşekkürler Zafer kardeş, güzel ve önemli bir konu.. Bence bu konu sabitlenmeli. Günlük hayatımızda sık sık rastladığımız ve gerçek anlamda da sıkıntı yaşadığımız durumlar..

konuyu sabitledim abi,
ve yine bi arkadaşımızın pa 800 ü çalındı,arkadaşlar çok dikkatli olalım,

artık müzik şirketleri çalınmaya karşı da bi özellik çıkarsa çok iyi olur bence,sonuçta 4 bin 5 bin lira az para değil,adam alıp gidiyo,bu kadar kolay olmamalı

Cevap: --------DİKKAT------ikinci el ürün alırken----

satış sözleşmesi düzenlemek faydalı olur. bende konuya bi ek yapayım..

satışa konu olan cihaz için satıcının banka hesabına ödeme gönderdiğinizde cihazın seri numarası ve markasını belirten açıklama yapmayı unutmayınız.

Cevap: --------DİKKAT------ikinci el ürün alırken----

güncel olsun bilgimiz olsun arkadaşlar