Cubase Latency Sorunu

Dr.Salim

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
-
Merhabaha abilerim arkadşalarım.

Bir konu hakkında sıkıntıdayım. ChodSolo abim dahil Cubase ile ilgli herkesten yardım istiyorum.

Cubase 'de sadece midi çalışmaktayım. VST kullanmıyorum. Yani rutin ritim hazırlamak için midi dizisi oluşturuyorum.

Sequencer player stop durumundayken hiç bir şekilde midi gecikmesi yaşamıyorum. Klavyeden bastığım nota aynen orgtan duyuluyor. Fakat play dediğimde sequencerda bulunan tüm notalar aynı tik hizasında duyuluyor ama benim üzerine orgtan bastığım notalar sürekli gecikmeli geliyor.

Cubase'deki klavyeye bakıyorum, orgtan notalara bastığımda, basılan notaları aynı anda basılmış şekilde gösteriyor ama, org bu sesleri bana gecikmeli veriyor.

Bu gecikmeyi sadece play ya da rec durumundayken yapıyor. Stop konumundayken hiç bir gecikme yaşamıyorum.

Ses kartım MAudio FW410 , Asio Driver MaudioFirewire ASIO.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Cubase Latency Sorunu

Selam Salim.Buffersize durumun nedir?

256 samples abi

256 Normal..Aslında sormama gerek yok ama device set-up'tan kontrol ettin değil mi?Bazen çeşitli sebeplerden asio değişebiliyor.

Anladığım kadarıyla klavyeyi bir çeşit rewire şekliyle kullanıyorsun.Gecikme olmaması lazım düşünelim bakalım neden olabilir bu arada ChordSolo üstat biliyorsa yazar zaten...

Evet abi öyle bir sorun olduğumda direkt olarak baktığım yer asio swicthi.

bir mantık uyduramadım. Gecikme varsa sürekli vardır. Ama ne zaman play desem başlıyor aksatmaya...

Birde ; Salim daha evvel yapmıyordu bu gecikme şimdi mi yapıyor?

Evt daha öncedne ypamıyordu. Sistem hep aynı tek fark org :D tyros3,4,or700 bunların hiç birinde yaşamadım. A2000de başladı bu.

Peki bir soru ; Or700'ü nasıl tanıttın bu ritm yazma işlemi için?

ses kartının zaten bir midi giriş çıkışı var. Normal midi girişlerini kullandım. Bunda da öyle.

Salim sorununla alakalımı bilmiyorum ama Devices => MIDI Device Menager'dan Yamaha'nın en uygun modelini seçmen gerekiyor.Yada en iyisi klavyenin orijinal cd driver'ını yüklemelisin.Yani atıyorum a2000'ini "kullandığın PC'in tanımalı"