Ciguli - Yapma Bana Numara

suleymanerol

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
roland gw8-gitar
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ynE7dtL0qNY]Ciguli - Yapma Bana Numara - YouTube[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=gGqVNUTf370&feature=related]Ciguli == Şiki şiki baba { SARHOŞ } süper - YouTube[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ggHeaE3XIkM&feature=related]Ciguli Baldiz - YouTube[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=laUqKLRYBrE&feature=related]Trakyali Ciguli Bea - tersoyum - YouTube[/ame]

Kendisine sanatçıdan çok çalgıcı gözüyle bakıldığını belirten Ciguli, Binnaz parçası ile anılmaktan sıkıldığını söylüyor ve “Ben Mercedes araba olamam, Ciguli kalmak istiyorum.” diyor.

Niçin benden hep Binnaz şarkısını istiyorlar? Ben yalnız Binnaz değilim. Her türlü müzik yapıyorum. Yunanca, Bulgarca, Hintçe, Çingenece, Balkan müziği çalıyorum. 10 sefer Binnaz okunur mu konserde? Nereye gitsem ‘Binnaz’ı söyle!’ diyorlar. Allah… (Gülüşmeler) Bir fırsat verilmiyor ki akordiyonumu göstereyim televizyonlarda. Ben akordiyon ustasıyım. Yapımcılar da buna zorladı beni. Zamanında Türkiye’yi Hollanda’da temsil ettim akordiyonumla ve dünya birincisi oldum.
Ben Türk çocuğuyum, burayı seviyorum. Türkiye için 5 sene dayak yedim, Bulgaristan’daki zulüm dönemlerinde. Benden meşhur oldu Binnaz. Benimle klipte oynayan Binnaz da vefat etti, gerçek Binnaz da…
Size Türkiye’de çalgıcı gözüyle baktılar. Sanatçılığınızı kabullenemediler mi?
İstemediler. Bulgaristanlı olduğum için mi öyle baktılar acaba? Çok kötülediler, suçluymuşum gibi davrandılar. Başka devletlerden gelenler ünlü oluyor. Ne olmuş Bulgaristanlı isem… Beyaz Türk değilim, Bulgaristan’da biraz güneş var, ondan dolayı esmerim. (Gülüşmeler)
Yeteneğiniz harcandı mı Türkiye’de?
Harcandı. Kimseden destek görmedim. İbrahim Tatlıses ve Sibel Can ile çalıştım, onlardan destek gördüm sadece. Buraya gelmeden İbrahim Tatlıses ve Ferdi Tayfur’u çok dinlerdim, çocuklarıma da onların ismini verdim zaten. Bir çocuğum daha olsa Kibariye’nin ismini verirdim. Erkek olsaydı da Orhan…
Ekranlarda insanların güldüğü bir tip olmasaydınız da daha ciddi bir tarzınız olsaydı, her şey daha iyi olmaz mıydı?
Bu kadar parlayamazdım. Beni Türk halkı çok sevdi, daha çok çocuklar sevdi hareketlerimi. Çünkü ben buyum, Ciguli arabayım, Mercedes olamam. Ciguli bir Rus arabası, sizin Murat 124 gibi, ben Murat 124 olarak kalmak istiyorum.
İyi de Murat 124 ya da Ciguli arabası eski model ve yavaş. Oysa sizin parmak hızınız Mercedes ayarında değil mi?
O zamanlar Mercedes’i bilmiyorduk, demir perde ülkesiydik. Ciguli’yi bilirdik sadece ve onun gibi hızlı kaçtığımız için o ismi bana minicik çocuklar verdi.
Hiç oldu mu Djiiguli arabanız?
Oldu oldu, oğullarıma o arabadan aldım.
‘Ben Akordiyonum’ isimli bir albüm çıkardınız. ‘Bu işin üstadı benim’ anlamına gelecek kadar iddialı. Öyle mi?
O kadar iddialıyım. Hayatımda akordiyon olmasa zannetmiyorum ki bir şey olayım. Hastasıyım, onunla yatıp kalkıyorum.
Yeni albüm projesi yok mu?
Düşünmüyorum. Albümler satmıyor. “İnternetten indirebilir miyiz albümünü?” diyorlar. Ayıp ya! Nasıl alalım yok, nasıl indirelim var. Nereden yiyeceğim ekmek? 12 kişiye bakıyorum. 2 evlat, 6 torunum var. İki ben, iki de gelin. İki de araba; 14 oldu.
Çok para kazandınız mı zamanında?
Allah’a şükür ediyorum ama çok kazanmadım, tersine çok kaybettim. O zamanlar patladım ama boşa patladım. Doluya patlayaydım çok güzel olacaktı. Şirket bütün paraları elimden aldı, bir şey vermedi ki bana Binnaz’dan. Onlar 2,5 milyon dolar götürdü, ben almadım kuruş. Bunu kimse bilmiyor. Kimse de inanmıyor. Ama onlara ne oldu? İşleri dağıldı, arabaları kaza yaptı, çoluk çocuklarından ayrıldılar. Hayrını göremediler. Parada gözüm yok, insanlık olsun yeter be!
Bir ünlü gibi yaşamadınız hiç yani?
Şimdi de öyleyim. Kendimi ünlü gibi tutmam. Trilyonum da olsa öyle olmam, çünkü insanım ben. Allah büyüktür, veren de O, alan da… Bana az da olsun yeter.
Yeni projeler nedir?
Büyük bir kanalda iki-üç ay sonra büyük bir proje olabilir, görüşmelerimiz devam ediyor. Zamanım oldukça prova yapıyorum. Yeni bestelerim var. Balkan’da, Roman’da, arabesk de var. Sözler ve besteler bana ait. Orgu da, kemanları da, udu da, basları da, akordeonu da tek başıma çalıyorum. Orhan Gencebay gibi müzik yapıyorum. Notam yok ama bu içten geliyor.
Hayaliniz nedir?
Hayat bu, belli olmaz. Müzikte deli doluyum hâlâ ama biraz yaşlandık be! 53 yaşındayım.
Size Roman diyorlar…
Bulgaristan’da kasabada Romanlar var ve onlar ayrı dil konuşurlar. Biz onlara Roman diyoruz. Ben Türk’üm. Önemli olan adam olmak, insan olmak.
Salİh Zengin, İstanbul

MÜTEVAZİ VE HOŞ KİŞİLİĞİYLE CİGULİ NİN USTA BİR MÜZİSYEN OLDUĞUNDA HİÇ KUŞKU YOK...GÖNÜL İSTERDİ Kİ YETENEĞİNİ FARKLI BİR MÜZİK TÜRÜNDE DENESEYDİ...:eek::eek::eek:

Moderatör tarafında düzenlendi: