Can Başar Üstadım,Yardım :)

DreamSongs

**Müzik**
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha,Roland,Epiphone Gitar
Hocam işyerimde muhafazalı fakat depolanmış bir org buldum.Kişisel yaklaşımlarım sonucu dekoratif amaçlı salonlarımızdan birine kuruldu.Org Yamaha "ELECTONE" marka bir org.Pedalların hepsi basar durumda.Çalıştırdım ses çıktı ama çok çok az.Zar zor duyuluyor.İçini açmaya vaktim olmadı bu cihaz nasıl ses veriyor çalışma prensibi nasıldır neler yapılabilir bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0019.jpg
    Fotoğraf0019.jpg
    177.7 KB · Görünümler: 241
  • Fotoğraf0020.jpg
    Fotoğraf0020.jpg
    173.5 KB · Görünümler: 256
Cevap: Can Başar Üstadım,Yardım :)

Merhaba, bir elektronik teknisyeni olarak, nacizane bir-iki fikrimi söyleyeyim izninizle...

Öncelikle, uzun süre yatan cihazların, pot-switch-konnektör soketleri gibi neme karşı
hassas olan parçalarının korozyon yapması ve sinyal (veya akım) iletiminde kesiklik yapması normaldir. Bu durumda yapılacak şey, bu saydığım parçaların teker teker yağlı kontak spreyi sıkılarak temizlenmesidir.

Bir de, görünüşe göre bu org, kendi sesini dışarıya veren (anfili) tipten, yani üzerinde (muhtemelen arka tarafında) en az bir tane hoparlör olması lazım. Hoparlörlerin diyafram kağıtları da, aynı şekilde zamanla çürür ve toz şeklinde dökülür, diyafram olmayınca da hoparlörden ses ya hiç çıkmayacak ya da çok az çıkacaktır. Bu durumda da uygun bir hoparlörle değiştirilmelidir...

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Umarım antika değerindeki bu cihazı tekrar canlandırır ve kullanırsınız.

Çok teşekkür ederim mcagis Can hocamla da görüştüm sizin önerilerinizi söyledi,teşekkürler..

yukarıda hocam da yazmış zaten, hoparlör diyaframı erimiştir, aynı omajda bi hoparlör ile değiştirirsin kapanır olay tahmin ediyorum. çünkü ses az geliyormuş. haşırtı ve ya kesinti olsa soğuk lehim veya oksitlenme derdim ama hoparlör değişimi ile sorun çözülecek gibi görünüyor

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri