- Enst.
- KORG PA 800 BABA
Telefonunuzda Google Play Trakyamuzik.net uygulama alın.. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.ecrinarif.Trakyamuzik
ritim korg i / is seri arkadaşım (çünkü bu serilerin ritimleri apaynı, hiç değişmez altyapıları)
Ses ise Roland G-600/1000 veya G-800. JCClean Gitar bu ses. G-600 de A-44 de var bu ses. Hatta JCChorus isminde bir varyasyonu da var.
Yani ses tamam. Ritim ise şu şekilde:
Bu ritim Program Change mesajları sayesinde g-600 de elde edilebilir. Tabi G-600'de Program Change oluşturamayacağın için Bu şekilde bir ritimi düzenleyeceksin.
Korg i seri "Arabic" ve Roland'ın "Oriental" isimli davul kitleri 6 tane aynı sample'a sahipler. Bunlar Darbuka güm, kapama, ve Tabla Flam, ve zillerin hepsidir.
Yani darbuka ve zilleri tutturabilirsin aynı şekilde ancak bateri kısmında Open Hihat sample'ını tr-808/909 kitinden, trampeti de standart kitten almak zorundasın. Tabi Kick sample'ını da zorunlu olarak dance kitinden alacaksın.
Bence en kolayı olarak bu ritimi İ30 ritim arşivlerini kullanarak bul ve Style Works programında g-600 formatına çevir. Davul kit kanalını da Oriental olarak seçersen herşey tamamen ayarlanmış olur. Çünkü Korg i / is serisinin arabic kiti ve Roland'ın Oriental kiti aynı dizilimi kullanır. Hiç bir sorun olmadan kullanabilirsin ritimi. Zaten ritim mat gelirse, Chorus ayarını 127 yap, NRPN drum özelliği ile inceltebildiğin kadar incelt herşeyi. Zaten ritim otomatikmen canlanıyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.