BK-5 soru ritim yazma ile ilgili

PİYANİST ŞANTÖR

Paylaşımcı
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
yok
bk5 te ritim yazarken fabrikasyon ritimler üzerinde edit veya ekleme veya yazdığımız ritim üzerine fabrikasyon ritimlerden bölüm kısım kanal kopyalama yapılıyormu yoksa sadece sıfırdan kendimiz mi ritim yazabiliyoruz ? bilen bir arkadaş cevap yazarmı , teşekkür ederim.

Cevap: BK-5 soru ritim yazma ile ilgili

Copy (Kopyala)
Bu işlev münferit kanalları, Modları ve Bölümleri
kopyalayarak mevcut parçaların yerine koymak
ve bu esnada ritmin halihazırda RAM bellekte
bulunan kalan parçalarını tutmak için kullanılabilir.
1. “Kaynak” için “Konum” ayarlayın.
Aşağıdaki parametreler görüntülenir:
Parametre Ayar Açıklama
Location Source, Destination
(Kaynak,
Hedef )
Kanallarını bir başka
ritme (“Hedef”) kopyalamak
istediğiniz
ritmi (“Kaynak”) seçmenize
olanak verir.
Track ADrums~
Acc6, ALL
(Hepsi)
Kopyalamak istediğiniz
kanalı seçmenize
olanak verir. Bütün
kanalları düzenlemek
için “HEPSİ”
olarak seçin.
Mode Major, Minor,
7th , ALL
(Hepsi)
Kopyalanacak Modu
seçmenize olanak
verir.
Division Intro 1~4,
IntroALL,
Main 1~4,
MainALL,
Fill Dwn 1~3,
Fill DwnALL,
Fill Up 1~3,
Fill UpALL,
End 1~4,
EndALL
Kopyalamak istediğiniz
Bölümü seçmek
için bu parametreyi
kullanın.
From Bar~
To CPT
Bkz.From Bar. bk 5 te çok gelişmiş bir kopyalama menüsü var drum yada acc kanallarından kopyalama yapılabilir örnneğin 8 mezür ritimin istersen 4 mesurünü kopyalaya bilirsin yada başka kanala ileve etme seklinde yada üst üste mixleme seklinde kopyalaya bilirsin.bar beat ve cpt ölçülerinde kopyalama yapabilirsin.
bende bk5 yok fakat roland menülerini kısmen bildiğim ve kılavuzu incelediğim için cevap yazdım.

sağol arkadaşım bk-5 kullananlardan cevap beklerken senden geldi teşekkür ederim, geçen günde yine bir konu açıp bk-5 te romantik beat isimli ritimi usb ye atıp göndermelerini rica etmiştim bende konvert edip benim ketron da kullanacağım ama cevap yazabilen çıkmadı bu şekilde bari kendim arkadaşın dükkanındaki aletten kopyalayım bari ne yapalım.

üstad sen daha iyi bilirsin .sx3000 tr drum ve tr perc kitlerinin dizilimleri standart sekildemi yapılmış yoksa karmaşık bir yerleşimmi . ben bk5 or klavuzundan tr kit dizilimlerini inceledim gayet düzenli bir yerleşim var. bu sebeple sx3000 ve bk5 or türk ritimleri dahi karşılık convertinde ve editlenmesainde başarı oranı yüksek olacağnını düşünüyorum

ben baktım bk 5 kitlerine dizilimler farklı oldukça sx 3000 ile o yüzden tutmaz sx3000 de dizilim yapılıp user olarak kaydediliyor daha önce korg ritimlerinden yaptım ama çok randımanlı olmuyor en iyisi sıfırdan yazmak kafadan olmasada başka ritimden duyarak iyi ritimler çıkıyor.Fakat batı ritimlerde sorun olmuyor

sağol arkadaşım bk-5 kullananlardan cevap beklerken senden geldi teşekkür ederim, geçen günde yine bir konu açıp bk-5 te romantik beat isimli ritimi usb ye atıp göndermelerini rica etmiştim bende konvert edip benim ketron da kullanacağım ama cevap yazabilen çıkmadı bu şekilde bari kendim arkadaşın dükkanındaki aletten kopyalayım bari ne yapalım.[/QUO

selam dostum öncelikle ben bir bk-5 kullanıcısıyım facebook kullanıyorsan ROLAND TÜRKİYE KULLANICILARI diye yaz facebook a gruba katıl ben sana her konuda yardımcı olurum istersen şu an da fabrikasyon ritmlerle hiç uğraşmadım fakat sıfırdan 2-3 ritm çalışmam oldu alette quantize sorunu var vuruşlar oturmuyor track edit ten ritm yapılabilir fakat o zor bir iş güncelleme bekliyoruz umarım yakında çıkar

bk5 te ritim yazarken fabrikasyon ritimler üzerinde edit veya ekleme veya yazdığımız ritim üzerine fabrikasyon ritimlerden bölüm kısım kanal kopyalama yapılıyormu yoksa sadece sıfırdan kendimiz mi ritim yazabiliyoruz ? bilen bir arkadaş cevap yazarmı , teşekkür ederim.

hocam hem fabrikasyon hemde sonradan yapılan ritimlerin üzerine extra ses yada acc ekledim gayet şık oluyor ancak bölüm kopyalama işleminde sorun var ve bunuda yeni o.s de istediğimizi belirtmiştik.Örneğn komple 8 mezur yazılı bir ritime 2 yada 4 mezur bir acc yazıp bunu 8 mezura replace yapmak istediğimde malesef olmuyor.Hatta bu oluşturduğum 2 yada 4 mezur ritmi bir diğer varyasyona copy yapmak istiyorum ancak oda olmuyor.Yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum şimdilik.ok

saygılar...

hocam hem fabrikasyon hemde sonradan yapılan ritimlerin üzerine extra ses yada acc ekledim gayet şık oluyor ancak bölüm kopyalama işleminde sorun var ve bunuda yeni o.s de istediğimizi belirtmiştik.Örneğn komple 8 mezur yazılı bir ritime 2 yada 4 mezur bir acc yazıp bunu 8 mezura replace yapmak istediğimde malesef olmuyor.Hatta bu oluşturduğum 2 yada 4 mezur ritmi bir diğer varyasyona copy yapmak istiyorum ancak oda olmuyor.Yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum şimdilik.ok

saygılar...

bu dediğin olay ketron da da aynı mezürü aynı olmayan ritimden kopyalama yapamazsın fakat yamaha larda bu durum yok istediğin mezürde kopyalama yapıyorsun . Bu durumda benim için lazım olan kopyalama yapılıyor demek ve bende bk5 in istediğim fabrikasyon ritimini özellikle batılar çok güzel bazıları onları kopyalayıp ketron da kullanmak istiyorum, teşekkürler.

Güncelleme Geldikten Sonra Daha Kolaylaşıcak İnşallah Bu İşler.