- Enst.
- xd9 plus5
Değerli Üstadlarım Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.... OR700'den sonra BK-5 almaya karar vermiştim ve aldım.. İlk izlenim olarak şunu söyleyeyim çok tatlı alet hafif küçük... Ritimler bir kaç tanesi hariç çok hoşuma gitti. Mesela 7-8 horon ritimleri daha canlı olabilirmiydi... Daha bas ve Tecno tarzı 7-8 olan abim var ise ve paylaşırsa sevinirim. 6-8 arabesk tarzı ritimler az bence Örneğin İbrahim TATLISES-Sarhoş veya Yıldız Tilbe Kafam hafif dumanlı yada İstanbul Sokakları gibi.... Şöyle dolgun bi darbukalı olsa fena olmazdı hani 2-4 ler Ankara oyun havaları gibi ritimler çok güzel... . Slow ve türkülere gelince onlar da çok güzel. Netten bayağı ritim dosyası indirdim... Bu arada ritim isteği olan varsa ben bakayım benim indirdiklerim içinde var ise paylaşırım.... Seslere gelince çok çok başarılı..... Kullanım kolaylığı olarak tabiki biraz sıkıntı çektim ama çok kısa yol var ve ilk günde bir çoğunu keşfettim... Mesela Oktav değişmesinin ayrı bir tuşu yoktu yamaha ve korg gibi ve bende nasıl olmaz diye düşünmüştüm ama kısa yolunu öğrendikten sonra sıkıntı yokmuş... Ekranımda ise hafif oynamalar bazen titremeler oluyor.. Nedeni ney bilmiyorum ama herhalde akımdandır diyorum... Sonuçta alet sıfır ve garantisi var.. Bir kaç abimizinkinde de olmuş yorumlarını okumuştum. Onuda kafaya takmıyorum.... Tek sıkıntım Şu ve bu konuda Çok Çok yardımlarınızı bekliyorum. Üstatlarım benim flaşımı orgta biçimlendirdim. sonra ritimler kısmına netten indirdiğim ritimleri performansım kısmına da indirdiğim performans seslerini attm. ama ben ritimlerin üzerine one tuch ile istediğim performans seslerini atayamıyorum. Bunun yolu nedir? bulamadım. Performans sesini seçince rtim değişiyor ve o sesin kayıtlı olduğu ritme gelior. bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Bir diğer sorum ise şu one tuch sayesinde ritimlerdeki 4 sesikullannırken variationlar değişiyor onu nasıl engelleyebiliriz. Çok teşekkür edeirm... Son olarak Şunu söylemek istiyorum.... Org ile uğraşalı iki gün oldu az buçuk tanıştık BK-5 ile... Deseler ki şimdiki akln olsa alırmısın : tereddütsüz EVET derim.. bence fiyatını Çok çok hak ediyor.... Umarım Roland Türkiye Desteklerine de devam eder. Hepiniz Allah'a emanet olun. Nette bayağı ritim ses indirdim. versiynların hepsini indirdim. bir çok özelliğinide çözdüm yardıma ihtiyacı olan varsa seve seve paylaşımda bulunurum. Allah'a emanet olun.....