Biri bana breath controller'i anlatabilir mi?

• Konbuyu başlatan piynst
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 14
  • Görünümler : 12K

piynst

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa3x
Arkadaşlar biri bana breath controller nedir anlatabilir mi? Klavyeye bağlanan ekstra bir cihaz ve o cihaza bağlanan mikrofona üflenerek yapıldığını sanıyorum. Merak ettiğim: üflemenin olaya ne kattığı.
Kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Cevap: Biri bana breath controller'i anlatabilir mi?

Konu güncel arkadaşlar, bilgisi olan yok mu?

duygu makınasıdır en basıt anlatımı :D

güzel nuanslar yapabilirsin.lakin mikrofonla yapılan berath tavsiye etmem iyi olmuyor.sana yamaha bc3 breATH conroller gerek iyi kyullamabilmen için.

güzel nuanslar yapabilirsin.lakin mikrofonla yapılan berath tavsiye etmem iyi olmuyor.sana yamaha bc3 breATH conroller gerek iyi kyullamabilmen için.[/QUO
Yamaha bc3 ile yapılan breath controller'in farkı nedir? Onda da mikrofona üflenmiyor mu? Youtube da izediğim videolarda genelde taksimlerde kullanılmış ve çok hoşuma gitti, tabi bu güzelliğin tek sebebi breath control olmasa gerek, çalan elemanlarında katkısı çok fazladır mutlaka. Peki nerede satılır bu cihaz? Kaç paradır? Cihaza bağlantısı zor mudur? Orga yapılması gereken ekstra ayarlar var mıdır?

Değerli Müzisyen Kardeşim.Bu Cihaz, İnsan sesini MIDI sinyallerine çevirerek ses oluşmasını sağlar.Cihazın MIDI Solutıon bölümünde sinyaller MIDI sinyaline dönüşür.Klavyelerin MIDI IN portuna bağlanır.Kullanıma zamanla alışırsın.Türk Sample seslerinde çok başarılı bu alettir.Özelikle Tr Yaylılar ve Tr Kemanlarda yada Arabıc Cawala gibi etnik çalgılarda mükemmel tonlar alır ve bu tonları gerçekçi Enstrüman seslerine çevirebilirsin.Fiyatı ise 600 ile 750 TL arasında değişmektedir.İkinci el temizinide alabilirsin.Yamaha bu konuda çok iyi.Kolay gelsin İyi Çalışmalar.Aranger Yavuz.

bu alet iki aparattan olur ve her mıdı girişi olan klavyelerde kullanılır.
ilk aparat mıdı çeviricisi olan mıdısolusyon dur ikinci aparatta başa takmalı yani üflemeni sağlayacak bc3 tür lakin bu mikrofon değildir :D sitemizin üyesi olan orkcu_6767 satıyor.

Teşekkürler arkadaşlar. Yamaha bc3 üflenen aksam mı? Midi solution ise adaptöre benzeyen parça olmalı. Midi solution da yamaha mı olmalıdır? Dr sound diye bir marka gördüm, bu da aynı işi görüyor mu?

Konu güncel arkadaşlar.

Breath Control yerine pedal kullanıldığını da duydum..
Ben de pedal araştırıyorum.
Hatta youtube'da korg m3'e bağlanmış olduğunu gördüm.
Yaylılarda muazzam başarılı performans sunuyor..
Dileyene link verebilirim.

Her ikisini de kullanan arkadaşlar varsa farklarını ve kullanım şeklini, aralarındaki sound farkını bize aktarabilirlerse çok memnun olurum..
Üflemek yerine pedal ile aynı sound'u yakalayabiliyorsak eğer bence pedal tercih edilmeli.. Ben en çok yaylılarda kullanmak için arıyorum..
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bu alana bir cevap yazın...