Bir Sorum Olacaktı. ?

• Konbuyu başlatan theyldrm
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 4
  • Görünümler : 2K

theyldrm

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Öncelikle herkese merhaba, konunun yeri burası değil farkındayım nereye açacağımı bilemedim lütfen mazur görün, soruma geçeyim ben;

şimdi sitede bir çok MD gördüm sesler çok temiz, ben bunları nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. Bir çok vokali müzikten ayırma programı kullandım fakat hiç birinde net sonuç alamadım, şimdi siz diyeceksiniz ki; saten net sonuç alman imkansız, peki ya burada paylaşılan MD ler nasıl bu kadar net oluyor hala çözemedim. Siz program lamı yapıyorsunuz yoksa başka bir şey lemi kafam karıştı.
Bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Çok Teşekkürler Yardımda Bulunan Herkese.. :)

Cevap: Bir Sorum Olacaktı. ?

Sitemizde bir sürü md altyapı var. Bunların bir kısmı orjinal altyapıdır. Yani stüdyoya canlı enstrümanlarla girilmiş sözsüz kaydedilmiş enstrümantal parçalardır. Bazıları da klavye ile çalınmış parçalardır. Bazıları da orjinal sözlü müzik alınmış vokal yerleri kesilmiş bu kesilen vokal yerlerinin yerini yeniden çalıp doldurulmuş parçalardır.

Cevap için çok teşekkürler, fakat benim istediğim bende olan "sitenizde malesef olmayan" amatör parçaların vokalini silmek ( sözlü kısımlarını ) sadece müziğini almak istiyorum ( kendim söyleyeceğim ) o yüzden nasıl bir yol izlemeliyim bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu tür işlemlerde vokal silme konusunda müzik programlarından çok büyük bir performans beklememek gerekir.Dediğim gibi orginal kayıt en iyisi. Ama tabiki programlarla yapılabiliyor. Size Adobe Audition programını önerebilirim. Adobe Audition 3 Bu programı kurup. Sol üst köşede Edit kısmına gelin.Müziğinizi programa sürükle bırak şeklinde basit şekilde atın. Vokal silmek istediğiniz yeri seçin. Favorites ten vokal remover' ı tıklayın, bu kadar. Bu programlar vokali tümden kaldıramaz sadece vokal kısmının sesinin kısmaya azaltmaya yarar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Teşekkürler Yardımın için.