Bilgisayar Güvenliği (Microsoft Windows İçin)

RaPoRSuZ

Co Admin
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg Pa3X
Bilgisayar Güvenliği

1. Adım

Bilinçli Kullancı Olmak:

Bilgisayar güvenliğinin ilk şartı bilinçli kullancı olmaktır çünkü bilgisayarınızdaki en büyük açık sizsiniz.

2. Adım

Verilerinizi Emliyete Alın:

Tüm verilerinizi (belge, resim, mp3...) asla Masaüstünde bulundurmayın ve Belgelerim klasörünü burada anlatıldığı gibi windowsun kurulu olmadığı bir dizine taşıyın (XP için) çünkü bir sistem çökmesi durumunda verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Verileriniz windowsun kurulu olmadığı bir dizinde saklarsanız onlara bir şekilde erişebilirsiniz (Format attıktan sonra, sistem yedeğini yükledikten sonra, Çalışan (Live) Linux CDleri ile...).

3. Adım

Windowsunuzu her zaman güncel tutun:

En son çıkan SP ( Service Pack) bilgisayarınızda kurulu olsun.
Otomatik güncellemelerin açık olmasını öneririm. Bazen de kendiniz windows update sayfasını ziyaret edin.

4 Adım

Java yazılımının son sürümü indirin:

Windows XP/Vista/2000/2003 Çevrimdışı olanı indirin. Günceleme yapmadan her zaman mevcut olanı kaldırın ve son sürümü kurun.

5. Adım

Sisteminizin Yedeğini Alın:

Sistemizin yedeğini alırsanız sistem çökmesi durumunda yedeğinizi geri yükleyerek pek zaman kaybetmeden çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Acronis True Image 9 ile Sistem Yedekleme
Kılavuz: Norton Ghost Nedir? Nasıl Kullanılır?
Macrium Reflect FREE Edition (Ücretsiz Sistem Yedekleme Yazılımı)
DriveImage XML V1.21

6
. Adım

İnternet Tarayıcı Seçimi:

Mozilla Firefox veya Opera kullanmanızı öneririm. Yine de Internet Explorer kullanmak istiyorsanız SpywareBlaster ile IE'nin güvenliğini artırın.

7. Adım

Güvenlik Duvarı Kullanın:

Ücretsiz olan Comodo Firewall V3 yazılımını tavsiye ederim.

- Alternatif olarak Outpost Firewall Free 2009, PC Tools Firewall Plus veya Online Armor Firewall kullanabilirsiniz.

8. Adım

HIPS Yazılımı Kullanın:

Ücretsiz olan Comodo Firewall V3 (ile gelen HIPS) yazılımını tavsiye ederim.

- Alternatif olarak ThreatFire veya Spyware Terminator (ile gelen HIPS) kullanabilirsiniz.

9. Adım

Anti-Virüs Kullanın:

Ücretsiz olan Avira Antivir Free tavsiye ederim (NOT: Avira AntiVir Premium kampanyası var). Anti-Virüs yazılımınızı her zaman güncel tutun.

- Alternatif olarak AVG Anti-Virus Free Edition veya avast! Antivirus Home Edition kullanabilirsiniz.

Anti-Virüs yazılımınıza destek amacıyla kurulumsuz çalışan ve ücretsiz olan yazılımlarından biri ile ya da isterseniz hepsi ile ayda bir bilgisayarınızda tam sistem taraması yapınız. Bunlar:
Dr.Web CureIt! Utility, Norman Malware Cleaner veya Kaspersky Virus Removal Tool

10. Adım

Anti-Malware Kullanın:

Ücretsiz olan Spybot - Search & Destroy (BHO ve TeaTimer ile) yazılımını tavsiye ederim. Anti-Malware yazılımınızı her zaman güncel tutun.

- Alternatif olarak Lavasoft Ad-Aware Free veya Spyware Terminator kullanabilirsiniz.

Anti-Malware yazılımınıza destek amacıyla tarama amaçlı kullanımı ücretsiz olan yazılımlarından biri ile ya da isterseniz hepsi ile ayda bir bu yazılımları güncelleyip bilgisayarınızda tam sistem taraması yapınız. Bunlar:
SUPERAntiSpyware, Malwarebytes' Anti-Malware veya a-squared Free

ALTERNATİF:
Ya da bunlar ile hiç uğraşmayın LINUX kullanın.

Güvenle internete gezin :15:.

Alıntıdır

bu güzel paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler...

:)))) linux güzel olmuş doğru teşhis..