Beni bilgilendirirmisiniz lütfen

virtioz71

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland BK-5OR
değerli arkadaşlar orgun ve anfinin bağlı olduğu seyyar prize birde ışık sisteminin fişini takmış olsam yani aynı pize hem anfi hem org hemde ışık orga veya anfiye bir zararı olurmu?( ışık sistemi dediğim bir adet lazer projektör)lütfen beni bilgilendirin

Cevap: Beni bilgilendirirmisiniz lütfen

değerli arkadaşlar orgun ve anfinin bağlı olduğu seyyar prize birde ışık sisteminin fişini takmış olsam yani aynı pize hem anfi hem org hemde ışık orga veya anfiye bir zararı olurmu?( ışık sistemi dediğim bir adet lazer projektör)lütfen beni bilgilendirin

Org veya bağlı başka birşeye zarar geleceğini sanmam. En kötü ihtimal ile kaynaktan fazla akım çekmek isteyebilir, bu durumda yaşanan sıkıntılar; uzatma kablo kalitesiz ise zarar görebilir, prizde erime olabilir, sigorta atabilir.

Ek bi uzatma tak 3lu lazeri ona tk en kotu bise olmz

Ek bi uzatma tak 3lu lazeri ona tk en kotu bise olmz

Ek bir uzatma olsada aynı hattan (prizden) akım alacağı için bunun bir anlamı olmaz.Klavye + anfi + Işık sistemi amper değerlerini toplayın sigortalar genellikle 16-25-32 Amper kullanılır elektrik tesisatlarında.Toplam değer kullanılan sigortanın altında bir değer ise korkmayınız.Saygılarımla

Seyyar kablolar genellikle hareket ettirildikleri için çok güvenilir değildirler. Telleri kopabilir, incelebilir, bağlantıları gevşer. Sıkça kablo değiştirilmeli ve fiş bağlantıları kontrol edilmeli. Çok akım çekildiğinde incelen veya gevşeyen yerden elektrik atlaması olabilir ve düzensiz akım nedeniyle cihazlar bozulabilir. Dikkat etmek lazım.

Omunal'ın da belirttiği gibi sigortalardan kaynaklı sorunlar oluşturabilir. Sigorta kaldırıyorsa aynı prizden kullanabilirsiniz. Kaldırmıyor attırıyorsa bu cihazlara zarar verebilir... Işık sistemi ile ses sistemini ayırmanızı, farklı sigortalara bağlı prizlerde kullanmanızı tavsiye ederim.

Genelde ışık ve ses birbirinden ayrı kaynaklardan elektrik alıyor.Bazen ben laptopu da takıyorum.Lazerin güç tüketimini bilmiyorum.Seçme şansın oldukça elektriği ayrı al arkadaşım.

Kullandıktan sonra fişlerdeki metal uçların ve prizin ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Isınma yoksa sorun yok demektir. Priz içlerindeki gevşek bağlantılar ısınmaya yolaçar...

arkadaşlar bilgi için teşekkürler ben ayrı hattan alacağım malum eşşeği sağlam kazığa bağlayalım

Lazer sistemini baska bir sigortaya baglarsan daha iyi olur hele yaninda baglamada varsa cizirti yapabilir cep telefonlari bile ses kalitesini etkiliyor.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri