Aydın'lı müzisyenler yardım lütfen...

cellist85

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Arkadaşlar şubat ayında bir arkadaşımın Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde. müzik için beni çağırdı. ben Uşak'tayım. malum her yörenin özel havaları oluyor. Bozdoğan'da bayanlar neler oynar, erkekler neler oynar. yardımcı olursanız sevinirim...:)

Cevap: Aydın'lı müzisyenler yardım lütfen...

kardeşim ben bozdoğanlıyım aynı zamanda da müzisyenim.benim anlamadığım şey siz uşaklımısınız onun içinmi yardıma ihtiyacınız var yani yöreyi bilmediğin içinmi yazdın.

benim diyeceğim proğrma başlamadan önce misafirler geldiğinde bir kaç tane günün sevilen parçalarından şov diye adlandırdığımz bir proğram yapın.daha sonra gelin ve damat geldiğinde bir kaç tane slov parça ardından da 2/4 parçalardan bir demet yaparsınız.daha sonra proğramın akışına göre 9/8 veya oryantal parça çalarsınız.elinizde muhakkak orjinal müzik sözlü pop parçaları ile ankara müzikleri bulundur.eğer geldiğinde beni ararsan sana yardımcı olurum.telefonum da 0 536 3645989 bu numaradan beni ulaşabilirsin kardeşim

canon arkadaşım ilgin için teşekkürler. Ben Uşak'ta müzik öğretmenliği yapıyorum. Aynı zamanda düğünlerde müzik yapıyorum. Bozdoğan'lı bir öğretmen arkadaşım düğünü için müzik yapmaya bizi çağırdı. Programı baştan sona biz yapacağız. İstediğim bayan ve erkeklerin yöreye ait en çok oynanan oyunlarını öğrenmek...

kardeşim bu proğram düğün mü yoksa bir eğlence proğramımı eğer düğünse daha öncede yazdığım gibi elinde bulundurman gerekli parçalar yok bir müzik eğlence proğramı yapacaksan ve bu yemekli bir müzik proğramı ise yemekte sizde bilirsiniz yemek müziği yani yabancı slov ardından sanat müziği halk müziği birazda günün sevilen parçalarından bir kaçtane okursun daha sonrada eğlenceyi dönüştürürsün.her iki proğramında aydın zeybeği harmandalı tavas zeybeği cezayir çökertme ormancı mevlana fidayda misket gibi parçaları bulundur eğer elinde yoksa ben sana temin ederim.eğer takıldığın bir şey olursa bana tekrar yaz sana yardımcı olacağım.misafirimsin başımın tacısın kardeşim.bana telefonumdan ulaşabilirsin

kardeşim ben aydınlıyım ama uşak salli alaşehir yörelerinde de düğün çaldım
aynı proğram sonuçta halk zaten istediğini söyler ok

yöresel önemli arkadaşım karadenizlinin kürtçe okuması gibi istersen sen misafir olarak git bende şahsım adına aynı hataya düştüm.bursadan kütahya ya gittim ben nerden onlar nerden bak arkadaşta yardımcı olacam diyor irtibata geç derim cd yle leptopla olacak bi şey değil .yinede işine karışmam çok özür dilerim ama misafir sanatçı gitsen derim