Arkadaşlar acil yardim korg pa80 hakkinda

cansinan_24

Süper Üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 80 + KORG İS 40
Arkadaşlar internettimdeki sorun yüzünden 10 gündür sizlerden uzak kaldim bende artik korg pa80 serisine katildim bu arada pa80 nin cahiliyim denilebilir bana bolca nevale ve özellikle midi lazim daha deneme şansim olmadi. Diğer bir konuya gelince bu kartlara set yükleme olayi nasil oluyor cadr expololer diye bir program varmiş indirdim ama kuramadim windows 7 kullaniyorum ultimate olanini...

Kart yuvasi giriş yeri aldim masa üstü bilgisayarima montaj ettim karti taktiğim zaman pc taniyor fakat ben karti göremiyorum kartin içine giripte bakamiyorum bana bu pa80 konusunda yardimci olursaniz sevinirim. Yanlişlikla kartin içindeki seti silmişim ne ses var ne de ritim sadece orgun üstündeki ses ve ritimler var yardimlarinizi en kisa sürede bekliyor olacağim arkadaşlar teşekkürler...saygilarimla...cansinan_24

Cevap: Arkadaşlar acil yardim korg pa80 hakkinda

cansinan kardeşim sonunda ii bir tercih yapmışsın.pa80 ile ilgili biliyorsun sitemizde yok yok.nevale bol,bilgi bol.hemen herşeyi bir anda öğrenmek zor olur,önce mevcut kartınla idare edip aletin özelliklerini öğrenmeye çalış.daha sonra mce proğramıyla vs,kartına başka setleri yüklersin.saygılar....

üstad kartın içi boş ben yanlışlıkla sildim kart giriş yuvası aldım pc ye montaj yaptım fakat kartın içine nasıl gireceğim hangi seti nasıl yükleyeceğim bilmiyorum bir yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

can sinan kardeşim karta set yüklenmiyo,,set orga yükleniyo,,değişik kart bakupları vardır,misal atıyorum,

elindeki karta hangi kartın bakuplarını yüklersen o kartın setini orga yüklersin,,

kısaca şöyle anlatım,kartta sadece sampler sesler ve kitler vardır,

pa 80 de değişik kart çeşitleri vardır,misal ilko levo kartı kullanacaksın diyelim,ilko levo kartın setlerini kullanabilmek için,ilko levonun kart bakuplarını 16 adet işte bunları karta yüklüyosun,sonra istediğin ilko levo setini orga yükleyip kulanabilirsin,,

kartı değiştirmek istiyosun diyelim,misal cevo kartı kullanacksın

kartı siliyosun ve cevonun kart bakuplarını yüklüyosun,sonnra istediğin vevo setlerini orga yüklüyosun,,karta sadece 16 adet bakup yükleniyo,

her kartın 100 den fazla seti var,seti orgun çalıştırabilmesi için karta bakup yüklemek zorundasın,yani karta sadece bakup yükleniyo

şimdi sinan kardeşim senin ilk yapman gereken

1,kartı komple sil format at karta

2,hangi kartı kullanacksan o kartın 16 adet bakuplarını bul hazırla,ve o kullanacağın kartın setinide hazırla)

3,bakupları sırasıyla karta yükle(yükleme bitince kartla işin bitiyo)

4,karta bakupları yüklediğin zaman sıra orga geliyo,

5,kartı orga tak,kartın setini diskete yükle

6,disketi orga tak ve disk tuşuna bas load bas

7,,,4 adet dosya var,global perfom,proğram style,bunları tek tek f2 load bas(are you..)diye yazı cıkınca enter dıyoruz

8,bu şekilde orga setin yüklenmiş oluyor ve kullanmaya başlayabilirisin,,

feraza kardeşim ben windows 7 kullanıyorum gittim kart modülü aldım masa üstü pc ye montaj yaptım kartı taktım ama kartın içine giremiyorum istediğim tek şey masa üstü pc de bu olayı nasıl gerçekleştirebilirim.

birde elinde bana göre kart set mevcut mu? tarzım düğün havaları -karadeniz- göçmen havaları hariç - türkü - misket-halay- vahde li - slow - roman - çiftetelli- birazda pop hangi kartı önerirsin ben resmen pa80 cahiliymişim bu arada...saygılar kardeşim

cansinan kardeşim sana düğün için ilko levo kartı öneriyorum,,halaylar misket fidyda karadeniz her yöreye rtmleri çok sert süper seslerde süper,,tabi bu benim beğenim sen beğenirmisin bilmem,benim tarzım rtmler çok canlı ve sert olmalı şıkır şıkr olmalı oyunhavası çalarken daha çalmaya başlamadn rtm oynanmalı öyle rtm yani,,set olarak ortalık set kaynıyo,hepsini dene tek tek hangisini beğenirsen o kalır orgta, bende pa 80 seti yok vrda sitede olanlar var,,

bu arada benim pa 80 hardiskli idi,ben herşeyi hardiskten yapıyordum,,kartı orgun üzerinden silip hardiskten yüklüyodum,bilgisayarda nasıl oluyor kart yüklenmesi bilgim yok,

sinan kardeşim şu şekilde olabilir,,

eğerki kartın kilitli ise ondan görünmeye bilir,

card manager googlye bu proramı indir ve diske yükle orgun üzerinden kartın kilidini kır ve bilgisyara öyle tak,,belki kiltten dolayı görünmeyebilir

teşekkürler ilgin alakan için feraza kardeş bu arada kardeş benim pa80 de hd li hdye nasıl yükleyeceğiz set veya bakcupları oradan nasıl yapılıyor bu işler saygılar...

disketlerle hardiski doldur,,ama disket işide çok sıkıcı olur,zamanını çok alır,,bana kalırsa orgtaki hardiski bi ara çıkart veya çıkarttır,hardiski bilgisayara bağla 2 dk da ne kadar set ne kadar kart bakupu ne kadar midi varsa yükle sonra orga geri tak,

yada madem bilgisayara kart mce girişi taktırdın bir bilen arkadaşımız sana yardımcı olacaktır,