akor yardimi

ugurtheorca

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pA500TR
Selam arkadaslar. Yoldayim.. Stevie wonder in i just called to say i love you sarkisini arastirayim dedim calmak icin:)

internetten yabanci sitelerden buldugum akorlarda Dm + M7 yaziyor. Bu akor Dm7 akoru ile ayni midir? Ilk defa gordum. Acil yardim lutfen

Cevap: akor yardimi

Dm7- re fa la do-- Dm + M7 -re fa la do diyez alıyor yani majör 7li.artmış 7li.re minörün ikinci çevrilmişi yani fa la re olarak basarsak en son sesi yarım ses pesleştirirsek fa la do diyez kısa yoldan armoniyi basmış oluruz.inşallah anlatabilmişimdir ugurtheorca.iyi çalışmalar.

Harikasiniz.. Cok tesekkurler.. Anladim.. Bu sarkiyi calmayi deneyip paylasacagim. Yorumunuzu alirsam sevinirim

dinlemek büyük zevk olacak benim için.bekliyorum ugurtheorca.

Dm7- re fa la do-- Dm + M7 -re fa la do diyez alıyor yani majör 7li.artmış 7li.re minörün ikinci çevrilmişi yani fa la re olarak basarsak en son sesi yarım ses pesleştirirsek fa la do diyez kısa yoldan armoniyi basmış oluruz.inşallah anlatabilmişimdir ugurtheorca.iyi çalışmalar.

hocam çok özür dilerim ama dediğiniz şekilde olmaz...akordan tonik ve medyant sesi çıkartamazsınız.tonik ses çıkarsa o başka bir akor olur..(fa,la do diyez) Fa augment (artmış beşli olur) ki zaten orgda da bası fa alır..kolay basmak için (la do diyez,re, fa )olarak basılabilir klavyede ama her klavye bu pozisyonda bası re almayabilir...

ben bası re olarak aldım.sağ elin hareketinden bahsettim ayrıca org niye fa olarak alsınki bası.re basarsan re alır sağ eldede sesi eksilterek akoru elde edersin doni.bas fa basılırsa tabiki artmış beşli olur.