Akor Yardımı Lütfen. Yıldız Tilbe Haberi olsun

ugurtheorca

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pA500TR
Selam Arkadaşlar,

Yıldız Tilbenin Haberi olsun şarkısını çalmak istiyorum. Notaları çıkardım, akorlar için nete girdiğimde hep şu akorlar çıkıyor karşıma:

Am
Beni yanlış anlamasın
G
Yüreğimi dağlamasın
F Dm
Kalbimi kırsın gönlü olsun
Em
Haberi olsun

Ama bu Am akorunu bastığınızda notanızın LA'dan başlaması lazım. Bense notalarıma FA'dan başlayıp FA SOL LAbemol şeklinde devam etmek istiyorum. Kulağıma daha hoş geliyor bu şekilde. Sesime daha uygun. Ama çalmak istediğim notalara akoru nasıl ayar edeceğim? Derseniz ki, upuzun bi müzik dersi konusudur bu. Eyvallah ama benim akşama çalmam lazım :D

Cevap: Akor Yardımı Lütfen. Yıldız Tilbe Haberi olsun

üstadım transpoze yapacaksın. akorlar la üzeri yazılmış ve sen eseri fa üzeri okumak istiyorsun anladığım kadarıyla, transpoze değerini -4 yapıp yukarıda olan akorları kullanacaksın ve sololarıda la üzeri çalacaksın, Yani sen eseri la üzeri çalacaksın transpoze yaptığın için klavyeden seslerin dönüşümü fa üzeri olacak ve eseri okuyacaksın umarım yardımcı olabilmişimdir:)

pardon yukardaki akorlar mi üzeri yazılmış abicim. fa üzeri okuman için transpoze değerini +1 yapacaksın.

Cevap için çok teşekkürler rüstem kardeşim..

Ama PA500TR de transpozeyi nasıl yapcam diye bir soru sorarsam, sende hiç birşey bilmiyorsun demezsin umarım :)

Amator amator evde uğraşıyoruz. Tutturdular gel çal diye. Stres oldum.

abi şimdi öncelikle sen akorlara göre la'dan başlamam gerek ama ben fa'dan başlamak istiyorum diyosun sanırım, karar sesini vermediğin için benimde kafam karıştı:) ama önemli değil tabi :) abi klavyenin üstünde transpoze yazan ve -,+ olan tuşlar olmalı onları bulmalısın bi bak klavyenin üstüne, senin istediğin yerden çalman için akorları transpoze etmek lazım oda şimdilik senin için zor bir iş.
gelelim senin çözümüne: abi çözümün şudur;
1-yukardaki akorları kullanacaksın
2-transpoze değerini -4 yapacaksın
3-transpozeyi bulacaksın:) bi bak klavyenin üstüne bende pa500tr fotoğraflarına bakayım belki yardımım dokunur.

abicim pa500 dokunmatik sanırım ekrandadır muhtemelen transpoze ayarı

Sağol Kardeşim..Evet PA500TR nin üzerinde transpoze tuşu var. + ve - olarak. Ona basmam yeterli olacak o zaman?

Bi de Şarkının karar notası Mi, ama Beni yanlış anlamasın LA dan başlamıyor mu? Ben o yeri esasında çok severim kısmı Mİ ile başlıyor, Beni yanlış anlamasın kısmı ise LA. bilmiyorum benim kulak mı yanlış buldu notaları? :D

abi karar sesi genellikle eserin bittiği sestir. akorlar mi üzeri yazılmış sende şarkıyı mi üzeri çalacaksın uyması için. evet mi üzeri çalarken beni yanlış anlamasın kısmı la'dan başlıyor olmalı yanlış hatırlamıyorsam, kulağına güven abicim:) umarım yardımcı olabilmişimdir