629 tl bu kadar olur...yorum bekliyorum

• Konbuyu başlatan pymmemo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 9
  • Görünümler : 2K

pymmemo

paylaşımcı üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa3x & pa800
Asgari ücret 1 Ocak 2011’den itibaren 16 yaşından büyükler için brüt 796,50, net 629,96 lira olarak belirlendi.

Asgari ücret yılın ilk altı ayı için yüzde 4,7, ikinci altı ayı için yüzde 5,1 artırıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti tespit etti. Buna göre, asgari ücret 16 yaşından büyükler için 1 Ocak 2011’den itibaren brüt 796,50, net 629,96 lira olarak belirlendi.

Asgari ücret yılın ikinci yarısında ise 16 yaşından büyükler için brüt 837 lira, net 655,57 lira olarak uygulanacak.

Asgari ücret 16 yaşını doldurmamış işçiler için ise yılın ilk yarısında brüt 679,50, net 546,20 lira olarak belirlendi. Yılın ikinci yarısında ise 16 yaşını doldurmamış işçiler için asgari ücret brüt 715,50, net 571,97 lira olarak uygulanacak.

Hükümet ve TİSK rakamda anlaştı, ancak Türk-İş artışı yeterli bulmadı.

Cevap: 629 tl bu kadar olur...yorum bekliyorum

Allah aşkına hocalarım gariban bi adam bu parayla ev kirası mı verecek çocuklarına ekmek mi getirecek ben bile 350 tl ev kirası veriom konyada en ucuz kira da bu Allaha şükür karnımız doyuyor sağlığımız yerinde ama bizlerden çok çok kötü durumda olan kardeşlerimiz var onlar ne yapsın.yaptığım iş sadece düğünler başka bir kazancım yok.üniversite mezunuyum şu an müziği bırakacak olsam 629 a değil 500 liraya bile zor iş bulacağımı biliyorum.ben nasıl geçineceğim o parayla veya aynı soruyu siz kendinize sorun

yunanistan da bile asgari ücretin 1700 tl civarlarında olduğunu biliyorum.insaf ya.akşam haberlere bakıorum spiker röportaj yapıor soru da 629 tl ile ne yaparsınız diye.kimisi aylık kozmetik ürünlere verdiğim paraya yetmez,kimisi 500 lira ev kirası veriom kalanına da ekmeği suya batırıp yiyorum,kimisi işten eve evden işe yol param oluor,kimisi de o paraya 2 elbise alabiliorum dio...peki gariban ne yapsın???

bu konuda çok haklısın pymmemo. malesefki türkiyede ne neye yetiyorki maaş yetsin.ama yapacak bir şey yok bilinçli davranmazsak bilinçli oy vermezsek kendi haklarımızı savunmazsak neticesinede katlanmak durumunda kalırız.inşallah yeni yılda her şey gönlümüzce olur.

yorum için teşekkürler ferdesu...

türkiyede gerçek adalet olsa türkiye nüfusunun 10 katı kadar inana bakar ama gelen çalıyo giden çalıyo vatandaşı kim düşünürki vatandaş ölsün yazıklar olsun ne diyeyim

Abilrim özür dileyerek söylüyorum ama ülkemizde şu paranın miktarını duyupta bu para benim kozmetiğime yetmez diyen, benim iki elbise paramı karşılar vs vs vs. diyen öküzler oldukça biz biraz zor düzeliriz. Türkiye bankalarında açılşmış olan hesapların %80 i türkiyenin %5 lik kısmına ait. Kalan %20 lik hesap ise türkiyenin %95 ine ait. Yani birileri yan gelip yatıyor. Yediği önünde hatta yemediğide önünde oluyor. Asgari ücret 650 tl iken gözü doymaz bir zengin bir lokanta masasında bir oturuşta asgari ücret kadar hesap ödüyor. Kimileride acaba karnım yarın doyacakmı diye kendisine soruyor. Kimileri üzerine giyecek bir kumaş parçası bulamazken kimileri sırf moda takibi olsun, iş olsun torbadolsun diye ufacık elbiseye küçücük bir parfüm şişesine binlerce liralar harcayan gözü doymazlar var. İşte ülkemizin hali. Kimse bana başka edebiyatlar yapmasın. İnsanlarda paylaşım deenn bişey kalmamış. Yardımlaşma olmadıktan sonra asgari ücret 5000 tl de olsa inanın o paranın bile bereketi olmaz.

Abilrim özür dileyerek söylüyorum ama ülkemizde şu paranın miktarını duyupta bu para benim kozmetiğime yetmez diyen, benim iki elbise paramı karşılar vs vs vs. diyen öküzler oldukça biz biraz zor düzeliriz. Türkiye bankalarında açılşmış olan hesapların %80 i türkiyenin %5 lik kısmına ait. Kalan %20 lik hesap ise türkiyenin %95 ine ait. Yani birileri yan gelip yatıyor. Yediği önünde hatta yemediğide önünde oluyor. Asgari ücret 650 tl iken gözü doymaz bir zengin bir lokanta masasında bir oturuşta asgari ücret kadar hesap ödüyor. Kimileride acaba karnım yarın doyacakmı diye kendisine soruyor. Kimileri üzerine giyecek bir kumaş parçası bulamazken kimileri sırf moda takibi olsun, iş olsun torbadolsun diye ufacık elbiseye küçücük bir parfüm şişesine binlerce liralar harcayan gözü doymazlar var. İşte ülkemizin hali. Kimse bana başka edebiyatlar yapmasın. İnsanlarda paylaşım deenn bişey kalmamış. Yardımlaşma olmadıktan sonra asgari ücret 5000 tl de olsa inanın o paranın bile bereketi olmaz.

kardeşim sana katılıyorum,,herkes birbirini ezmeye soymaya çalışıyo,neymiş efendim buna mecburum açım,,bunu diyenler kısa yoldan para kazanma peşindeler,çarpmayla soymayla zengin olmaya çalışıyolar,çalışan herkese ekmek var,istanbulda şöyle sokağa çıkıpta gezdiğimizde her evin önünde en az 2005 2006 model arabalar var allah daha çok versin,,

sorun şu

hep bana hep bana hep bana diyen insanlar olduğu müdetçe hep ezilen fakir fukara oluyo,,

ben özel firmada çalışıyorum,bakıyorum şöyle hep işçiyi eziyolar,firmalar holdıngler hep işçinin hakkına saldırmaya çalışıyolar,,yok sigortasını 3 gün eksik öderler bi yerlerden hep işçinin hakkına saldırırlar sesin çıkmaz yoksa işten kovulursun,,bunu yapan firmanında evi katı yatı sarayı var,hala hep bana diyo,hakkını yemeyipte işçi 100 200 fazla alsa daha iyi olmazmı

demek istediğim herkes birbirinin hakkına göz dikmese ve saygı gösterse inanın herşey çok farklı olur

bir firma diyelim bi iş alıyo,,kısa olarak anlatım,bütün masrafları giderleri çık,işçiye verdiği parayı çık,,200 mılyar net karı var,bunu bizzat gördüm,bu doğrumu hayır,,işçiye verdiği para asgari ücret,,bu parayı kim kazandırıyo işçi, neden işçiye biraz daha fazla para vermiyo,50 mılyarını daha neden işçiye vermiyo,150 mılyar yetmıyomu,işçinin aylığına yansıtmıyo,,konuşulacak çok şey varda boşver anlatmakla bitmez,,

.
Değerli arkadaşlar,
Bir sürü uzman, araştırmacısı, müsteşarı incelemeden hesap yapmadan, milleti aç bırakmak için ellerinden gelen çabayı göstermişler öylemi.
Bunları düzenlemek bu zam artışlarını yapmak o kadar kolaymı sanıyorsunuz. Verilen zam oranını az bulabiliriz ama bunu eleştirirken de bazı bilgi ve birikimlere sahip olmakm gerekir. Yunanistan da 1700 diye ifade edimiş ancak yunanistanın krizini belirtmemiş.
O kadar kolay değil arkadaşlar o kadar kolay değil.
Bol bol verelm 629 değil 1629 olsun, para mı yemiyor, merkez bankası bassın, iş böyle değil arkadaşlar.
Neyse aslında söylenecek çok konu var ama burası da siyasi arena değil.
Biraz düşünüp, inceleyip araştırmak lazım.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri