Cevap: 2.El piyasası ne zaman rayına oturacak.
Herkes herşeyde istediği fiyatı söylemekte özgürdür. Önemli olan onun gerçek piyasa değeri. Eğer kıyaslayacağımız klavye örneğin or700 ise , bunda kriter zaten olmayıp fiyat farklılığı oluşabilir. Biri haşat etmiştir makinayı diğeri temizdir...
Ama zaten piyasaya çıkalı 1 yıl olmuş bir ürünün ikinci el fiyatına yüksek rakamlar istiyorlarsa satıcı değildir,satılsa da olur satılmasa da diyordur. Bunu demekte de özgürdür...Bu konuda ne siz ne de ben veryansın edemeyiz. Org'da ikinci el diye bir piyasa yok deyip geçmemiz lazım,adam ister fiyatı karışamayız.
Benim arabamın piyasa değeri 19-22 arasıydı. Ama çok fazla ilan vardı. Ben gerçek satıcıydım, 500-1000'e bakmadım, 18750 dedim, 18500'e indim, zaten piyasasını biliyor arkadaş, o'da kabul etti. Alan razı veren razı... Ama daha kötü durumda olupta 22bin isteyen satıcı değil, alan olursa daha çok para girer cebime diyen birisi. Aslında satma niyeti de yok,öylesine veriyor ilanı.
2400 liraya almışsın org'u 8-10 ay geçmiş , 2200 lira istiyorsun...Eğer gerçek satıcıysan ya aç gözlüsün yada ikinci el'in anlamını bilmiyorsun demektir. 2400 liraya aldığın ıphone marka telefonu 2200'e satabiliyor musun? Arabayı'da satamıyorsun, televizyonu satamıyorsun,bilgisayarı hiç satamıyorsun. Bunlar elektronik alet arkadaş, yıpranan cihazlar. EV değil ki aldığın fiyata satasın.