2/4 ritimlerde sorun

ertan1970

-Altın-
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 600
iyi aksamlar dostlar

arkadaslar benim pa800 de dikatimi ceken bir konuda 2/4 ritimlerde cogu arkadaslarim zorluk cekiyor bende dahil
ritimlerde sanki eksiklik varmis gibi veyada yanlis yazilmis gibi?
misketler veyada halaylar veyada öteki ritimler degil sadece oyun havalarinda sanki saniye oynuyormus geriden geliyor gibi, parmaklar baze arkadaslarimda bir yere kadar düzgün bir yerden sonra gitmiyor dediler bunu bende hisediyorum
ben ketron un 2/4 ritimlerini converter edip pa800 e yükledim arada cok büyük bir fark oldugunu hisetim yani tam 2/4 oldu parmaklarda duraklama olmadi

ben bu konuyu bir ara burda org satan bayide eco usb nin sahibinle konusmustum bir ara bana evet asil sorun drum kitleri studio da sampling yaparken kaynakladigini bunuda cogu müzikle ugrasan arkadaslarimin bilmedigini söyledi
ne neticede dogru olup olmadigini bilmiyorum ama ketronun ritilerini converter edip pa800 yükledigimde 2/4 lerin aksamadan tam yerili yerinde caliyor hisetim.
sizinde fikrinizi ögrenmek istiyorum sizde sorun yasiyormusunuz

saygilarimla.

Cevap: 2/4 ritimlerde sorun

Saniye oynama olayı olarak tabir ettiğiniz; 2 şeyle mümkün.
1cisi ritim yazılırken quantize sorunu oluşmuş olabilir ve düzeltilmeden kaydedilmiş olabilir.
2cisi ise sistem cok fazla kasıyorsa alet çalışmada zorlanıp ritmi tam çalıştıramaz. Bu sorun genelde polyphony olarak cok zorlanmış ritimlerde hızlı tempolarda yaşanabilir.

bilgileriniz icin cok tesekürler

yanliz ketronun ritmlerini converter yaptim yani pa800 cevrim yaptim onlarla düzgün calisiyor ama dedgigniz gibidir herhalde yeniden gözden gecirecegim
yinede cok bilgiler icin cok tesekür ederim saygilarimla

kardeşim setini bizimle paylaşırsan memnun oluruz...

hocam şu çevirme işinde yardımcı olucak biri yokmu rica etsem saygılar

tabiki seti sizlerle paylasirim
zaten seti yazan ben deglim benim kendi yapmis oldugum set degil
ama bana biraz musade verin daha elimde 20 ye yakin ketronun 2/4 lük ritileri var hepsini cevirme yaptigimda nete seti verecegim su anlarda pek zamanim yok isten dolayi

saygilarimla

kardesim korgi30

yardimci olurm tabiki korg un kendi sayifasinda converte programi var onu sadece 4 gün kulanabilirsin ben gerci satin aldim süresiz kulaniyorum.
converteri indirdiginde ordan istedigin ritimi kolayca cevirme yapabilirsin.

saygilarimla

ertan1970 bey merhaba.eğerki coverter için direk internet adresini yazarsanız çok memnun olurum.saygılarımla.

ertan1970 kusura bakma belki çok fazla isteklerimiz oldu ama. çevirmiş olduğun ritimlerden birisini paylaşabilirsen inan bizleri sevindirirsin.gerekirse bizde satın alırız proğramı hep beraber güzel şeyler paylaşırız.5 yıl xd9.3 yıl sx3000 kullandım.korg a yeni geçtim.ve ketronda bazı ritimler var korg da istediğim.yaptığınız açıklamalar ve yapacağınız yardımlar için şimdikten teşekkürler.

selam hocam
uzun süredir internete giremedimden dolayi özür dilerim
hocam converter programi Default adresinden indirebilirsiniz seti yüklemek istiyorum fakat nete nasil yükleyecegimi bilemiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

ketron un baze ritimlerini converter yaptim aslinda kolay dedigim adresten converter programini yükleyip 3 gün deneme amacla sizde cevrim yapabilirsiniz

saygilarimla